Teknoloji

Microsoft oyun sohbet servisi Discord’un peşinde

discord android

Microsoft oyun odaklı sohbet servisi Discord için satın alma görüşmeleri yürütüyor. Kaynakların Bloomberg’e verdiği bilgiye göre, satış bedeli 10 milyar doların üstüne çıkabilir. Microsoft adına Discord’la görüşmeleri Xbox şefi Phil Spencer’ın yürüttüğü belirtiliyor.

VentureBeat sitesinin haberinde ise Discord’un 10 milyar doların üzerinde bir satış için diğer potansiyel alıcılarla da görüştüğü ifade ediliyor. Şirketin taraflardan biriyle özel satın alma anlaşması imzaladığı ve bu nedenle sürecin yakında tamamlanabileceği de iddialar arasında yer alıyor.

Bloomberg’in haberinde ise Discord’un satış yerine halka arz yolunu seçebileceği bilgisi veriliyor. Discord’un geçmişte görüştüğü şirketler arasında Epic Games ve Amazon da yer alıyor.

Aylık kullanıcı sayısı 140 milyon olan Discord’un yıllık geliri 130 milyon dolar seviyesinde. The Wall Street Journal’ın haberinde ise şirketin henüz kâra geçmediğine dikkat çekiliyor. Hâlihazırda 7 milyar dolar değer biçilen şirket, geçtiğimiz aralık ayında 100 milyon dolarlık bir yatırım turunu tamamlamıştı.

Discord ücretsiz olsa da, aylık bedeli 9.99 dolar olan Nitro paketi sayesinde yüksek çözünürlüklü ekran paylaşımı, ekstra çıkartma paketleri ve daha geniş yükleme limiti gibi imkanlar sunuluyor. Microsoft için Discord Xbox servislerine entegre etmeye uygun bir platform gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER