Teknoloji

Microsoft Cortana’nın yarışa girmekte geciktiğini kabul etti

microsoft cortanaMicrosoft Cortana ile dijital asistan pazarındaki yarışta Amazon Alexa, Google Asistan ve Apple’ın Siri’sine karşı mücadele ediyor. Cortana’dan sorumlu kurumsal başkan yardımcısı Javier Soltero, yarışa girmekte geciktiklerini ve bu süreçte rakiplerinin avantaj kazandığını dile getirdi.

ZDNet’e konuşan Soltero, şu ifadeleri kullandı: “Bu yeni pazar, bizim beklediğimizden farklı bir doğrultuda şekillendi. Pazarın merkezine farklı tasarımlara sahip eve elektroniği ürünleri yerleşti. Biz bu pazarın önemli olduğunu fark etsek de, yeterince hızlı şekilde dahil olamadık.”

İnsanlar Amazon Echo ve Google Home cihazlarıyla Amazon Alexa veya Google Asistan ile yoğun biçimde iletişim kuruyor. Cortana cephesinde ise bu denli yoğun bir etkileşim yaşanmıyor. Ancak bu durum Microsoft’un hedeflerinden vazgeçtiği anlamına gelmiyor.

Microsoft dijital asistan pazarında rakiplerini yakalamaya çalışmak yerine kendi yolundan gitmeyi planlıyor. Şirket geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği Build konferansında da Cortana ile farklı bir hikaye anlatmaya başlayacağını duyurmuştu.

Microsoft bu yeni dönemde Cortana’yı bir asistandan ziyade “destekleyici bir araç” olarak konumlandırıyor. Şirket insanların Cortana’yı bağımsız bir uygulama ya da cihazın içinde bağımsız bir ses olarak algılamasını istemiyor. Cortana’nın önümüzdeki dönemde farklı yeteneklerle etkileşime girerek daha fazla görevin tamamlanmasına yardımcı olması planlanıyor.

Microsoft Cortana için farklı ve yenilikçi bir yaklaşım deneyerek Google ve Amazon karşısında ayakta kalmayı sürdürmeyi amaçlıyor. Yazılım devinin bu planının başarıya ulaşıp ulaşamayacağı ise zamanla anlaşılacak.

İLGİLİ HABERLER