Teknoloji

Microsoft Chromium tabanlı Edge için Insider programını başlattı

microsoft edge chromium

Microsoft, Windows 10 için geliştirdiği Edge internet tarayıcısında gerçekleştirmeyi planladığı önemli değişiklikleri kısa bir süre önce duyurmuştu. Bu değişiklikler arasında Edge’in Chromium platformuna taşınacak olması ve tarayıcının macOS versiyonunun geliştirilmesi öne çıkmıştı. Microsoft Chromium yolculuğundaki önemli adımlardan birini de vakit kaybetmeden attı.

Yazılım devi, geliştiricilerin yeni tarayıcıyı denemesini mümkün kılan Edge Insider Project isimli programı başlattı. Program için kayıtların alındığı sayfada Edge’e gelecekler konusunda bilgi verilmezken, Chromium isminin geçmemesi de ayrıca göze çarpıyor.

Geliştiricilere “Edge’in yeni sürümünü birlikte hazırlayalım” çağrısında bulunan Microsoft, programa kaydolan geliştiricilere ilk ön izleme sürümü hazır hâle geldiğinde haber verecek. Programa katılmak için geliştirici olma gibi bir zorunluluk da bulunmuyor. Teknolojiye meraklı olan ve beta sürümleriyle haşır neşir olmayı sevenler de programa katılabilecek. Programa katılmak isteyenlerin isimleri ve e-posta adresleriyle kayıt işlemlerini gerçekleştirmeleri yeterli olacak.

Programa katılanların yeni Edge’i denemeleri için Windows 10 işletim sistemli bir bilgisayara sahip olmaları gerekiyor. Edge’in macOS versiyonunun ne zaman yayınlanacağı ise şu an için belirsizliğini koruyor.

Microsoft Chromium tabanlı Edge’in ön izleme sürümlerinin ne zaman hazır hâle geleceği konusunda şimdilik bir işaret vermedi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER