Teknoloji

Microsoft Chrome kullanıcılarına Edge yüklemelerini tavsiye ediyor

microsoft edge vpn
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Yıllardır Google’ın web’deki ürünlerine yerleştirdiği reklamlarla kullanıcıları Google Chrome internet tarayıcısına yönlendirmeye çalıştığını gördük. Şirket, kendi internet tarayıcısının daha iyi performans, güvenlik ve özellikler sunduğunu söylüyordu. Şimdi Microsoft’un da benzer bir yaklaşımı benimsediğini görüyoruz. Şirket, e-posta servisi Outlook’u kullanarak kullanıcıları yeniden tasarlanan Edge internet tarayıcısına çekmeye çalışıyor.

Outlook.com web sitesinde görünen bir metin reklamında Microsoft Edge ve Outlook’un birlikte daha iyi performans gösterdiği belirtiliyor. Bağlantıya tıklandığında ise Edge indirme sitesine yönlendirme yapılıyor. Ancak sadece Outlook ve Microsoft Edge ilişkisinden yola çıkılarak reklam yapılmıyor. Windows Latest‘ın belirttiğine göre başka ürünlerle ilişkili reklamlar da gösteriliyor.

Bu tür reklamlar teknoloji devlerinin bir alandaki güçlerini internet tarayıcılarının reklamını yapmak için kullanmalarına son örnek niteliğini taşıyor. Microsoft, Windows 10 Başlat menüsü üzerinde gösterdiği reklamlarla da kullanıcılara Edge’e geçiş yapmaları tavsiyesinde bulunmuştu.

Chrome internet tarayıcı pazarının lideri konumunda bulunuyor. Web ölçümleme şirketi StatCounter’ın rakamlarına göre web aktivitesinin yüzde 64’ü Chrome üzerinden gerçekleştiriliyor. Microsoft yıllar önce Internet Explorer’ı kırparak Edge internet tarayıcısını oluşturmuştu. Ancak bu hâliyle de başarı elde edemeyince, Edge’i sil baştan tasarlamış ve Chrome’un da kullandığı, Google’ın açık kaynak tabanlı Chromium projesi üzerinde yeni Edge internet tarayıcısını inşa etmişti.

Edge’in yeni versiyonunu hemen indirebilirsiniz. Microsoft, bu ilkbaharda Windows Update üzerinden Edge’i tüm Windows kullanıcılarına otomatik olarak sunmayı hedefliyor.

İnternet tarayıcıları teknoloji devleri önemli. Arama motorlarına gönderdikleri trafiğin önemli bir kısmı kendi internet tarayıcıları üzerinden geliyor. Bu da sonuç olarak daha fazla reklam geliri elde etmeleri anlamına geliyor. Chrome aramalarını Google’a, Edge de aramalarını Bing’e gönderdiğinde, internet tarayıcısı sahiplerinin gelirlerini bir başka şirketle paylaşmaları gerekmiyor.

İLGİLİ HABERLER