Teknoloji

Microsoft bütün Windows 10 Mobile güncellemelerini yüklenecek

microsoft-lumia-535-inceleme-00007

Android kullanıcılarının Windows Phone platformunu tercih edenleri kıskanabilecekleri bir alan sonunda ortaya çıktı. Windows 10 ile birlikte tüm güncellemelerin sorumluluğunu üstlenmeye hazırlanan Microsoft, mobil cihazları da bu sorumluluğun kapsamına dahil ediyor. Bu da Windows 10 Mobile işletim sistemli akıllı telefonları tercih edenlerin güncellemeler konusunda mobil operatörlerine olan bağımlılığının ortadan kalkacağı anlamına geliyor. Microsoft’un bu sözü nasıl yerine getireceğiyse şimdiden merak ediliyor.

iPhone kullanıcıları söz konusu sisteme hiç yabancı değil. Apple ilk günden bu yana cihazlarında gerçekleştirilecek güncellemelerin sorumluluğunu üstlenmiş durumda. Yelpazenin diğer ucunda yer alan Android’de ise güncellemeler, cihaz üreticileri ve mobil operatörlerin insafına bırakılıyor. Bu yaklaşım sebebiyle hayati güvenlik güncellemelerinin dağıtımı bile aylar alabiliyor. Windows Phone kullanıcılarının da bugüne kadar güncellemeler konusunda iyi hizmet aldığını söylemek pek mümkün değil. Lumia serisi dışında çok az sayıda Windows telefonu olsa da, işin içine mobil operatörlerin girmesi sebebiyle güncellemelerin Lumia serisi içinde bile düzgün dağıtılmadığını söylemek gerekiyor. Bu gecikmeler, kullanıcı deneyiminde “parçalanma” yaşanmasına neden oluyor.

Microsoft problemleri ortadan kaldırmak adına tüm sorumluluğu yüklenmeye hazır gözüküyor. Windows 10 Mobile’ın henüz yayınlanmadığı göz önüne alınınca Microsoft’un taahhüdü bir “vaat” olmaktan öteye geçemiyor. Microsoft’un güncelleme dağıtımı konusunda aktif davranma sözü kulağa oldukça hoş gelse de, işin uygulama kısmının çeşitli pürüzleri de beraberinde getirmesi sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER