Teknoloji

Windows 10 Mobile Office desteğinin bitiş tarihi belli oldu

microsoft lumia windows 10 mobile office
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Windows 10 Mobile için yolun sonu çok uzak görünmüyor. Mobil işletim sistemi için teknik destek, 10 Aralık 2019 itibarıyla sona erecek. Windows 10 Mobile Office uygulamaları için sunulan desteğin biteceği tarih de belli oldu.

Microsoft’tan verilen bilgiye göre, söz konusu uygulamalara yönelik destek 12 Ocak 2021 itibarıyla sonlandırılacak. Bu tarihten itibaren Word, Excel, PowerPoint ve OneNote’u barındıran uygulama paketine hata düzeltme, güvenlik güncellemesi ve genel teknik destek ulaştırılamayacak. Uygulamalar çalışmaya devam edebilecek, ancak bu uygulamaları yeni cihazlara yüklemek mümkün olmayacak.

Yazılım devinden konuyla ilgili olarak kıdemli ürün pazarlama müdürü Bill Doll’un imzasıyla yapılan açıklamada şu ifade yer alıyor: “Güvenlik güncellemelerinin eksikliğinden dolayı Office’i kullanmak isterseniz en yeni Microsoft Office uygulamalarının bulunduğu bir iPhone veya Android’e geçiş yapmanızı şiddetle tavsiye ediyoruz.”

Windows 10 Mobile Office uygulamalarının kullanıcı kitlesi oldukça küçüldü

Microsoft’tan gelen bu açıklamaya pek de şaşırmamak gerekiyor. Windows 10 Mobile’ın ticari açıdan bir fiyaskoya dönüşmesinin ardından Microsoft uzun süre önce Lumia serisi akıllı telefonlar çıkarmaya son vermişti. Platformun yavaş yavaş emekliye ayrılması, bu platformdaki uygulamalar için de son durağın göründüğü anlamına geliyor.

Microsoft’un tabir-i caizse yetim bıraktığı Lumia serisi cihazını hâlâ kullananlar, yaklaşık 1 yıl daha Windows 10 Mobile’ın Office uygulamaları için destek almaya devam edebilecek.

İLGİLİ HABERLER