Teknoloji

WhatsApp Business uygulamasının Windows 10 Mobile versiyonu hazırlanıyor

WhatsApp Microsoft’un arka planda kalan mobil platformu Windows 10 Mobile için bir uygulama hazırlıyor. Şirket bu yıl içinde Android kullanıcılarına sunduğu WhatsApp Business uygulamasıyla hem küçük hem de büyük ölçekli şirketlere geniş kullanıcı tabanından yararlanma imkanını vermişti. Uygulama kullanıcılar için de iletişim süreçlerini kolaylaştırmıştı. WhatsApp Business Windows 10 Mobile uygulamasıyla bu imkanları Android’in ötesine taşımaya hazırlanıyor.

Uygulamanın Windows 10 Mobile versiyonunun yolda olduğunu internete sızan bir ekran görüntüsü gözler önüne serdi. Söz konusu ekran görüntüsü, WhatsApp’ın kurumsal uygulamasını Windows 10 Mobile’a birkaç yeni özellik eşliğinde getirmeyi hazırlandığını da ortaya koyuyor. Buna göre, WhatsApp’taki kurumsal hesaplar bundan böyle profillerine rozet ve çeşitli detaylar ekleyebilecek. Söz konusu detaylar arasında faaliyet sahası ve e-posta adresi de yer alıyor. Tıpkı Android uygulamasında olduğu gibi, adres ve web sitesi bilgilerinin yanına şirketin faaliyetlerine ilişkin küçük bir tanım da yerleştirilebilecek. Şirketin çalışma saatleri de profil sayfasında gösterilecek.

whatsapp business windows 10 mobileWhatsApp Business uygulaması, görsel olarak Windows 10 Mobile’daki standart WhatsApp uygulamasıyla aynı çizgide duruyor. WhatsApp kurumsal uygulamasının Windows 10 Mobile versiyonunda da karanlık temadan vazgeçmiyor. WhatsApp Business’ın küçük şirketler için ücretsiz olmaya devam etmesi, ekstra desteğe ihtiyaç duyan büyük şirketlerin ise ücretli olarak platformdan yararlanmayı sürdürmesi bekleniyor.

WhatsApp Business Windows 10 Mobile uygulamasıyla ilgili resmi bir işaret gelmese de, hazırlıkların başlaması uygulamanın yakında tanıtılacağını gösteriyor. Windows 10 Mobile uygulamasının yayınlanmasının ardından WhatsApp Business için bir sonraki durak iOS olacak gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER