Teknoloji

Microsoft birçok cihazda Windows 10 Mayıs 2020 Güncelleştirmesi yüklemeyi engelliyor

Lenovo ThinkBook 13s İncelemesi

Microsoft çok sayıda cihazın Windows 10 Mayıs 2020 Güncelleştirmesini almasını engelliyor. Yazılım şirketi güncellemeyi geçen hafta yayınlamış olmasına rağmen, bilinen birtakım sorunların güncellemeyi çeşitli PC’lere yüklemeyi engellediğini sessizce doğrulamıştı.

Microsoft’un şu anda üzerinde çalıştı 10 maddelik bir sorunlar listesi bulunuyor. Bunlardan dokuzu Windows 10 Mayıs 2020 güncellemesinin Windows Update üzerinden yüklenmesini durduran “uyumluluk engellemesi” ile sonuçlanıyor. Bir sorun ise Microsoft’un Surface Pro 7 veya Surface Laptop 3 gibi sürekli açık ve internete bağlı cihazlarda beklenmedik hatalara ve yeniden başlatmalara neden oluyor.

Eğer Mayıs 2020 Güncelleştirmesi için Windows Update’i kontrol ettiyseniz ve hiçbir şey görmediyseniz, o zaman cihazınızda güncelleme engellenmiş veya yavaşlatılmış olabilir. Ayrıca Microsoft geçtiğimiz hafta sonu Windows Update’e henüz güncellemeye hazır olmayan cihazlarda bir uyarı eklemesi yaptı.

Microsoft, Windows 10 Mayıs 2020 Güncelleştirmesinin Windows Update üzerinden yüklenmesini yavaş yavaş tıkıyor. Bu nedenle güncelleme seçeneği hangi cihazı ve sürücüyü kullanırsanız kullanın, görünmeyebilir.

Öte yandan en son güncelleme GameInput Redistrubatable kullanan uygulamaların veya oyunların yüklü olduğu sistemlerde de engelleniyor. Microsoft hangi uygulamaların ve oyunların bunu kullandığını açık şekilde belirtmiyor. Ancak şirket, Mayıs 2020 Güncelleştirmesi ile etkilenen oyunlarda veya uygulamalarda fare girişinin kaybolduğunu dile getirdi.

Bu arada Windows Update, Windows 10 Mayıs 2020 Güncelleştirmesi’ni indirmek için tek yol değil. Microsoft’un güncelleme asistanı üzerinden zorlayarak bu güncellemeyi yükleyebilirsiniz. Bu araç sayesinde Microsoft’un etkilenmiş sistemlere yerleştirdiği engellerin etrafından dolaşılabiliyor. Ancak Windows Update’in potansiyel sorunları işaretlediği sistemlerde bunun yapılması önerilmiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER