Teknoloji

Windows 10 Mayıs 2020 Güncelleştirmesi dağıtıma çıktı

windows 10 mayıs 2020 güncelleştirmesi
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft Windows 10 Mayıs 2020 Güncelleştirmesi bugün itibarıyla dağıtıma sunuldu. Windows 10 için gelen en son büyük güncelleme olan bu güncelleştirme Linux için Windows Alt Sistemi 2 ve Cortana güncellemelerini içeriyor. Microsoft bu güncelleme için final versiyonu geçtiğimiz ay içinde test kullanıcılarına yayınlamıştı. Windows 10 sahibi herkes, bugün itibarıyla Windows Update bölümü üzerinden Windows 10 Mayıs 2020 Güncellemesini indirebilirler.

Mayıs 2020 güncellemesi ile gelen en büyük değişiklik WSL 2, yani Linux için Windows Alt Sistemi 2 oluyor. Bu yeni sürümde özel olarak geliştirilmiş bir Linux kerneli bulunuyor. Windows 10’daki bu Linux entegrasyonu sayesinde Microsoft’un Windows’da sunduğu Linux alt sisteminin performansı büyük oranda artacak. Ayrıca Microsoft bu kernel güncellemesinin Windows Update üzerinden yapılabileceğini belirtiyor. Açık kaynak kodlu olacağı için geliştiriciler kendi WSL kernellerini oluşturabilecekler ve değişikliklere katkıda bulunabilecekler.

WSL 2 henüz Linux GUI uygulama desteği veya GPU donanım hızlandırma desteğini içermeyecek. Microsoft her iki özelliği de gelecek Windows güncellemelerinde sunacak.

Mayıs 2020 Güncelleştirmesi aynı zamanda Cortana ile ilgili yenilikleri de içerecek. Her ne kadar Türkiye’deki Windows 10 bilgisayarlarında aktif olmasa da, Cortana şimdi Windows 10 görev çubuğundan kaldırılabilecek. Dijital asistana konuşma veya yazma arasında da seçim yapılabilecek. Tüm Cortana arayüzü de biraz daha sohbet etme havasını yansıtacak hâle getiriliyor. Ayrıca Microsoft arama ekranına bu son güncellemeyle birlikte hızlı arama terimleri de ekliyor. Hava durumu, haberler, geçmişte bugün ve yeni filmler gibi bilgilere hızlı şekilde erişmek mümkün olacak.

Windows 10 Mayıs 2020 Güncelleştirmesi Ayarlar > Güncelleştirme ve Güvenlik > Windows Update yolunu takip edilerek indirilebilir.

İLGİLİ HABERLER