Ulaşım

Mercedes elektrikli otomobillerinde EQ markasını düşürmeyi planlıyor

mercedes eq eqe suv

Mercedes’in elektrikli otomobilleri için kullandığı EQ markasının ömrü çok uzun olmayacak gibi görünüyor. Alman Handelsblatt gazetesine konuşan kaynaklar, Mercedes’in bir sonraki kompakt otomobil serisini piyasaya sürmesinin beklendiği 2024’ün sonlarında, EQ markasını bırakacağını iddia ediyor. Basitçe söylemek gerekirse, giderek daha fazla otomobilinin elektrikli hâle geldiği bir zaman ve ortamda, şirket EQ markasını kullanmayı gereksiz görüyor.

Mercedes, EQ adını ilk olarak 2019’un EQC SUV‘si ile üretim arabalarında kullanmıştı. O zamandan beri şirket, markayı hem EQB gibi geleneksel tasarımların elektrikli versiyonlarına hem de EQS SUV gibi modellere uyguladı. Uzun menzilli EQXX gibi konsept otomobiller de benzer şekilde terminolojiye bağlı kalmıştır.

Mercedes EQ markasının kalkması için “henüz erken” diyor

Bir Mercedes temsilcisi, Reuters’e yaptığı açıklamada, planları açıklamak için henüz “çok erken” olduğunu söyledi. Ancak temsilci, otomobil üreticisinin 2030 yılına kadar tamamen elektrikli araç serisine geçerken EQ markasının kullanımını “uyarlayacağını” söyledi. Sözcü, tanımlamanın şirketin mevcut elektrikli araç stratejisinde hala önemli bir rol oynadığını da sözlerine ekledi.

Eğer bu son çıkan haber doğruysa, markanın ürün serisinin adlandırmasını yeniden değerlendirmesi şaşırtıcısı olmayacaktır. Araba üreticileri, elektrikli motorları öne çıkarmak için Chevy Bolt ve Ford Mustang Mach-E gibi sık sık elektrik ile bağlantılı isimler kullansa da, elektrikli araçlar daha yaygın hale geldikçe daha geleneksel adlandırmalara dayanmaya başlıyor. Chevy’nin yakında çıkacak elektrikli Blazer modeli bir örneğidir. Ne de olsa elektrikli araçlar sonunda varsayılan hâle gelecek ve şirketler bir elektrik motorunun varlığını bir cazibe noktası olarak kullanamayacaklar.

İLGİLİ HABERLER