Ulaşım

Mercedes EQC: Mercedes’ten elektrikli SUV prototipi

mercedes eqcMercedes EQ adını taşıyan elektrikli otomobil konseptini kısa süre önce gözler önüne çıkarmıştı. Alman otomotiv devi, bu konsepti kısa süre içinde gerçeğe dönüştürme konusunda oldukça ciddi görünüyor. Mercedes EQC adını verdiği elektrikli SUV prototipini kamuflajlı olarak gözler önüne çıkardı. Şirket otomobilin nihai versiyonunun hazır hâle gelmesi için ise 2019’u işaret etti.

EQC’yi ocak ve mart ayları arasında İsveç’te test eden şirket, aracın zorlu kış koşullarına dayandığını belirtti. Yeni testlerde yürüyen aksam ve süspansiyon üzerine odaklanmayı planlayan şirket, yaz mevsimindeki stres testi için İspanya’yı seçti.

EQC ile Mercedes, Tesla’nın Model X’ine ve Jaguar’ın I-Pace’ine yanıt vermeyi amaçlıyor. İkiz motorlu aracın yaklaşık 400 hp beygir gücü üretebildiği ve tek şarjla 500 kilometre yol gidebileceği söyleniyor.

Mercedes EQC konusunda en çok markasına güveniyor gibi görünüyor. Şirket markasının gücü ve tasarım konusundaki yetkinliğiyle elektrikli SUV pazarındaki güçlü rakiplerine karşı kendisine avantaj sağlamayı amaçlıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER