Ulaşım

Mercedes EQ ile elektrikli otomobil vizyonunu ortaya koyuyor

mercedes eqParis Otomobil Fuarı’nın kapıları bugün itibarıyla açıldı. Etkinliği gelecek vizyonunu duyurmak için kullanan şirketlerden birisi de Mercedes oldu. Alman otomotiv devi, elektrikli otomobillere yeni bir soluk getirmesi amacıyla hazırladığı EQ markasını tanıttı. EQ ismiyle “elektrikli zeka” kavramına anlatmaya çalışan Mercedes, aynı markanın altında konumlandırdığı SUV formatındaki konsept aracını da gözler önüne çıkardı.

mercedes-generation-eq-290916-6 Şirket, “Generation EQ” olarak adlandırdığı modelin altındaki mimarinin modüler bileşen sistemi sayesinde farklı formattaki araçlarda kullanıma da uygun olduğunu belirtti.

mercedes-generation-eq-290916-4Generation EQ da son dönemin konsept araçlarında sıklıkla görülen trendleri takip ediyor. Yan aynaların yerini kameralar alırken, daha temiz bir aerodinamik şekil oluşturmak adına da kapı tutacakları ve ön cam silecekleri de gizleniyor. Mercedes’in tasarım felsefesine yeni bir yorum getiren araç, şirketin yeni ve ayırt edici bir “elektro görüntü” kazanmasını sağlıyor.

mercedes-generation-eq-290916-1 Dış tasarımındaki LED’ler ile dikkat çeken Generation EQ’nun içinde de elektrikli aydınlatma şeritleri bulunuyor. İç tasarımın merkezine ise 24 inç TFT ekran yerleşiyor. Direksiyonun üç tutacağında ise OLED ekranlar bulunuyor. Bu da kullanıcıların direksiyon üzerinde sürükleme hareketleri yaparak menüler içinde gezinebilmesini sağlıyor. Mercedes’ten yapılan açıklamada Generation EQ’nun üretime yakın olduğu belirtildi.

mercedes-generation-eq-290916-2Mercedes EQ markasının kapsamlı elektrikli mobilite ekosistemi olarak bilinmesini istiyor

Mercedes EQ markasının elektrikli araçlar için bir tür ekosisteme dönüşmesini istiyor. Şirket bu ekosistemde ürünler, servisler, teknolojiler ve inovasyonların bir araya gelmesini amaçlıyor.

mercedes-generation-eq-290916-3

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER