Ulaşım

Mercedes EQS elektrikli otomobilin fiyatı belli oldu

mercedes eqs

Mercedes, EQS adını taşıyan elektrikli sedan otomobili için Almanya’da ön sipariş almaya başladı. Otomobilin 90 kWh bataryaya ve arkadan çekişli tek elektrikli motora sahip versiyonu 106 bin 374 avrodan başlayan fiyatlarla satışa sunuldu. 107.8 kWh bataryalı çift elektrik motorlu ve dört çekerli versiyonun başlangıç fiyatı ise 135 bin 529 avro olarak belirlendi.

Potansiyel alıcılar EQS’lerini kendi beğenileri doğrultusunda kişiselleştirdikçe fiyat da yükseliyor. Ancak Mercedes, EQS’i ekstra ücret karşılığında ve yazılım güncellemeleri aracılığıyla yeni özellikler sunma yaklaşımı için de test edecek. Örneğin, Mercedes otomobilin arka lastiklerinin direksiyon açılarını elektronik olarak sınırlayacak. Daha sıkı bir dönüş çapı isteyenlerin bunun için ekstra para ödemesi gerekecek. Mercedes geçici aktivasyon ve ücretsiz denemelerle kullanıcıların bu ekstra özelliklere olan ilgisini artırmayı hedefliyor.

Örneğin, yıllık 89 avro karşılığında otomobilin bilgi ve eğlence ekranında Tetris oynamak veya Sudoku çözmek mümkün hâle gelecek. Benzer yaklaşımların Tesla ve BMW gibi otomobil üreticileri tarafından da denendiğini belirtmekte fayda var.

Mercedes EQS, 2021 sona ermeden başka ülkelerde de yollara çıkacak. Tesla Model S ile rekabet içine girecek olan elektrikli otomobil, Mercedes’in maksimum seviyedeki lüks standartlarıyla hatırı sayılır bir ilgi göreceğini söylemek yanlış olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER