Teknoloji

LinkedIn’den isimlerin doğru telaffuzuna yardımcı olacak özellik

linkedin

LinkedIn kullanıcı profillerine yeni bir özellik ekledi. Söz konusu özellik, kullanıcıların isimlerinin doğru telaffuzu için profillerine 10 saniyelik kısa ses klipleri yüklemesini mümkün kılıyor.

Söz konusu kayıtlar sadece LinkedIn’in iOS ve Android uygulamaları üzerinden yüklenebiliyor. Ancak hem mobilde hem de masaüstünde kayıtları dinlemek mümkün. Bir kayıt eklemek için kullanıcıların LinkedIn’in mobil uygulamasındaki profil sayfalarına gitmeleri ve buradaki “Düzenle” menüsünde “İsim telaffuzu kaydet” seçeneğini seçmeleri gerekiyor.

Bu özelliğin basit ancak kullanışlı bir araç olduğunu belirtmekte fayda var. Facebook da benzer bir özelliği uzun süredir sunuyor. Ancak LinkedIn’in ana kullanıcı kitlesini oluşturan beyaz yakalı profesyoneller için bunun çok daha önemli bir araç olduğu söylenebilir. Türkçe konuşan kişilerin Türkçe isimleri telaffuzunda bir sorun olmasa da, yabancılarla yapılan görüşmelerde bu durum sorun teşkil edebiliyor. Salgın nedeniyle yüz yüze görüşmelerin oldukça azalması, yeni tanışılan bir kişiyle çevrimiçi ortamda görüşürken yanlış isim telaffuzu riskini de artırıyor.

LinkedIn’de ürün müdürü olarak görev yapan Joseph Akoni, The Wall Street Journal’a yaptığı açıklamada, “Kendim de dahil olmak üzere, herkes başkalarının isimlerini telaffuz ederken yanlış yapabiliyor. Şahsen Nijeryalı göbek adımla bu sorunu çok yaşıyorum. İnsanların yüzde 99’u ilk denemede bunu doğru telaffuz edemiyor.”

LinkedIn tarafından yapılan açıklamada ise özelliğin bu ay içinde servisin 690 milyon kullanıcısının tamamına ulaştırılacağı belirtildi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER