Teknoloji

LG yöneticisine göre şirketin Firefox OS işletim sistemli akıllı telefonu 2014’ün ilk çeyreğinde hazır olacak

LG Mozilla’nın mobil işletim sistemi Firefox OS’ye olan desteğini geçtiğimiz şubat ayında Barselona’da düzenlenen Mobil Dünya Kongresi’nde açıklamış, ancak o tarihten sonra Firefox OS ile ilgili olarak sessiz kalmayı tercih etmişti. LG Bulgaristan ofisinin mobil iletişimden sorumlu yöneticisi Dimitar Valev, verdiği bir röpörtajda şirketin ilk Firefox OS telefonunu 2014’ün ilk çeyreğinde piyasaya sürmeyi planladığını söyleyerek bu sessizliğe bir son verdi. LG yöneticisi üzerinde çalışılan Firefox OS telefonunun akibetinin işletim sisteminin göreceği ilgiye göre belirleneceğini sözlerine ekledi. ABD ve Birleşik Krallık’ta eBay üzerinden satışa sunulan Firefox OS işletim sistemli ZTE Open’ın ilk stoklarının tükenmesi işletim sistemi için iyi bir başlangıç anlamına geliyor.

lg-firefox-220813

Valev’in müstakbel LG ürünlerine ilişkin açıklamaları sadece Firefox OS işletim sistemli telefonla sınırlı kalmadı. LG yöneticisi şirketin aynı zamanda bir tablet ve akıllı saat üzerinde çalıştığı bilgisini de paylaştı. LG’nin kimi çevrelerce ”G Pad” olarak adlandırılan bir tablet üzerinde çalıştığına dair dedikodular daha önce de ortaya çıkmış, ABD Federal İletişim Komisyonu (FCC) belgeleri de LG’ye ait 9.8 inç’lik bir tabletin varlığını doğrulamıştı. Valev’in sözleri LG’nin teknoloji dünyasının yeni gözdesi olan akıllı saatlere kayıtsız kalmayacağını açık bir biçimde ortaya koyarken, cihazda esnek LCD teknolojisinin kullanılacağı da yine Valev tarafından dile getirildi.

Valev’in daha şirket tarafından resmi bir açıklama gelmemesine rağmen bu kadar açık konuşması şaşkınlıkla karşılansa da, 2014’ün LG için yeni ürünlerle dolu bir yıl olacağının şimdiden ortaya çıkması heyecan yarattı.

İlgili >> Dnevnik

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER