Teknoloji

Yuvarlanabilir ekranlı telefon LG Rollable bu yıl çıkacak

lg rollable android 12

LG, dün CES 2021 online etkinliğinde Rollable adını verdiği telefonunu da göstermişti. Şimdi de bu ürünün 2021’de tanıtılacak gerçek bir ürün olduğunu doğruladı. LG Rollable, şirketin “yeniden boyutlandırılabilir eşsiz bir ekran” olarak nitelendirdiği ekrana sahip olacak. Bu ekran sayesinde normal bir telefon küçük ekranlı bir tablete dönüşebilecek. Ekran içe girip dışarı çıkarak büyük bir görüntüleme alanı sunacak.

Bir LG temsilcisi Nikkei’ye yaptığı açıklamada, “Yönetimimiz, katlanabilir telefonla ilgili birçok söylenti olduğu için bunun gerçek bir ürün olduğunu göstermek istedi” dedi. “CES 2021’de gösterildiği için, bu yıl piyasaya çıkacağını söyleyebilirim.”

Ayrıca Nikkei, LG’nin Çinli BOE Teknoloji Grubu ile yuvarlanabilir ekran teknolojisi konusunda çalıştığını bildirdi. LG, Rollable’ın hangi ekran teknolojisini kullandığını veya farklı ekran boyutlarıyla ilgili herhangi bir detayı henüz doğrulamadı.

LG Rollable ilk Explorer projesi değil

LG, ilk olarak şirketin “Explorer Projesi” deneylerinin bir parçası olarak Rollable üzerinde çalışmaya başladı. Şirket, bu proje kapsamında daha önce de dönen tasarımlı ve iki OLED ekranlı LG Wing akıllı telefonunu geliştirmişti. Bu ürün de geçen yıl yurt dışında piyasaya sunulmuştu. Şubat ayında da Türkiye’ye gelmesi bekleniyor.

Artık LG, yeni LG Rollable telefonunu adlandırdığına ve bu yıl piyasaya çıkacağını doğruladığına göre, telefon üreticileri arasında bu yuvarlanabilir ekran teknolojisini hayata geçirmek için bir yarış göreceğiz. TCL, geçtiğimiz mart ayında gelecekteki telefon konseptlerini de göstermişti. Oppo, geçen yılın sonlarına doğru genişletilebilir OLED ekrana sahip bir konsept cihazı tanıtmıştı.

İLGİLİ HABERLER