Manşetler

Çift ekran formatına yeni bir soluk getiren LG Wing resmiyet kazandı

lg wing
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

LG çift ekranlı telefonlara yabancı bir şirket değil. Ancak Güney Koreli şirket, bu alanda şimdiye kadarki en sıra dışı ve cesur adımını bu yıl attı. LG Wing, biri dönebilen iki ekranıyla çift ekran deneyimine yeni bir soluk getirmeyi ve bir telefonun yapabileceklerine farklı bir boyut daha eklemeyi vadediyor.

Wing, LG’nin “Explorer Project” (Kaşif Projesi) adını taşıyan girişiminin ilk üyesi olma özelliğini taşıyor. Şirket bu girişimle akıllı telefonlara yeni bir soluk kazandırmanın farklı yollarını keşfetmeyi amaçlıyor. Wing, LG’nin G8X ThinQ ve Velvet gibi yeni telefonlarının yanı sıra dönen ekranlı klasik VX9400 cep telefonundan da ilham alıyor.

LG Wing’in kuşkusuz en ilginç özelliği iki adet OLED ekranının bulunması. Bunlardan ilki standart, 6.8 inç büyüklüğünde çerçevesiz ve çentiksiz bir ekran. LG, akıllı telefonun ön kamerası için açılır bir mekanizma kullanmayı seçmiş. Ana ekranın altındaki 3.9 inç büyüklüğündeki ikinci OLED ekran ise Wing’i 2020’nin en kendine özgü telefonlarından biri hâline getiriyor. Bu ikinci ekran, Wing’in ana ekranı döndürüldüğünde ortaya çıkıyor ve telefon Tetris’te gördüğümüz T şeklindeki bloklara benzer bir hâle geliyor.

LG bu yeni tasarımın mümkün kılabileceği farklı işlev türleri konusunda oldukça iddialı. Şirket, “dönüş modu” aktif hâle geldiğinde ana ekranda öncelikli görevin yapılmasını ve ikinci ekranın da başka bir uygulamayı çalıştırmasını veya ana ekrandaki uygulamanın uzantısı olarak işlemesini amaçlıyor.

lg wing

Örneğin, kamera uygulamasında kamerayla ilgili tüm kontrol butonları ikinci ekrana kaydırılıyor ve ana ekran tamamen bir vizör işlevi görüyor. Ya da mesajlaşırken telefon ters döndürüldüğünde ana ekran büyük ve yatay bir klavye olarak kullanılıyor ve daha küçük olan dikey ekranda da mesajlar gösteriliyor. Video uygulamalarında da ikinci ekran medya ve ses kontrolü için kullanılabiliyor. Bu iki ekrandan sadece aynı anda iki uygulamayı çalıştırmak adına yararlanmak da mümkün.

LG Wing Snapdragon 765G işlemciyle geliyor

LG Wing’in kalbinde Qualcomm’un Snapdragon 765G işlemcisi bulunuyor. Bu işlemci entegre X52 modemiyle 5G desteği sunuyor. 8 GB RAM, 256 GB dahili depolama alanı ve 4000 mAh kapasiteli pile sahip telefonda kablosuz şarj desteği mevcut. Parmak izi tarayıcısı da ana ekrana entegre edilmiş. LG Wing’in suya dayanıklı olmadığını belirtmekte fayda var.

lg wing

Akıllı telefonun açılır mekanizmaya yerleştirilen ön kamerasının çözünürlüğü 32 megapiksel. Telefonun arkasındaki üçlü sistemde ise ana kamera görevini 64 megapiksel sensör üstleniyor. 13 megapiksel standart ultra geniş açılı kamera ve telefonun tasarımından yararlanan 12 megapiksel çözünürlüklü “gimbal modu” ultra geniş açılı kamera sistemi tamamlıyor. Bu modda telefonun ikinci ekranı, kamerayı bir gimbal varmış gibi kullanılıyor.

LG Wing için henüz bir fiyat ve çıkış tarihi açıklanmadı.

İLGİLİ HABERLER