Teknoloji

Oppo X 2021: Oppo’dan genişletilebilir ekranlı konsept telefon

oppo x 2021 genişletilebilir ekranlı telefon

Oppo, akıllı telefon tasarımında yeni şeyler deneme konusunda oldukça cesur davranıyor. Şirket 2013’te Oppo N1 modelinde dönen bir kamera sistemine yer vermişti. Çinli üretici 2018’de de Find X’te de ekran çentiğinden kurtulmak için kızaklı bir kamera sistemine geçiş yapmıştı. Oppo, X 2021 adını verdiği yeni konsept telefonuyla da genişletilebilir ekran teknolojisine merhaba diyor.

Bu ekran, adından da anlaşılabileceği üzere, sabit bir büyüklüğe sahip değil. Ancak ekranın boyutu 6.7 veya 7.4 inç olarak ayarlanabiliyor. Bu teknolojinin hem kullanıcılara hem de geliştiricilere yeni fırsatlar verebileceği belirtiliyor. Oppo, bir video bağlantısına tıklatıldığında ekranın görüntü oranını videoya göre otomatik olarak ayarlayabileceğini örnek olarak gösteriyor.

Ekran standart formunda 6.7 inç büyüklüğünde. Bu OLED panelde Oppo’nun Warp Track adını verdiği çok dayanıklı bir ekran katmanı bulunuyor. Asıl ekranın hemen altında bulunan bu katman, en kalın noktasında 0.1 mm. kalınlığında. Dış katmandaki ana materyal konusunda ise net bir bilgi vermese de, plastiğin tercih edilmiş olması muhtemel görünüyor.

Ekranın altındaki çift motor sayesinde genişletme veya daralma sırasında ekranda bir iz oluşması engelleniyor. Hâlihazırda pek çok katlanabilir telefonda ekranda iz oluşması sorununun çözümü için çalışılıyor. Motorlar iki tarafa da eşit güç uygulayarak ekranı genişletebiliyor veya küçültebiliyor.

oppo x 2021

Oppo X 2021’in ekran çerçevesi de dinamik. Ekranı sabit bir çerçevenin yanı sıra üst tarafa yerleştirilen hareketli bir çerçeve sarıyor. 2’si 1 arada levha tasarımı, panelin altındaki metal destek katmanlarının da sayesinde ekranın kırılmasını engelliyor.

Oppo X 2021, yukarıda da belirttiğimiz konsept bir cihaz. Akıllı telefonun mevcut formunda piyasaya çıkması pek olası görünmüyor. Ancak Oppo’nun temeldeki ekran teknolojisinden başka cihazlarda yararlanacağı rahatlıkla söylenebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER