Teknoloji

TCL yeni katlanabilir telefon konseptlerini gösterdi

tcl katlanabilir telefon

Katlanabilir telefonlar ile ilgili tasarım alternatifleri giderek genişliyor. Geçen yıl gördüğümüz içe ve dışa doğru açılarak tablet formunu alan katlanabilir ekranlı cihazlara geçen yılın sonunda ve bu yılın başında Motorola Razr ve Samsung Galaxy Z Flip gibi; açıldığında normal bir akıllı telefon boyutunu alan, kapandığında ise daha rahat taşınan akıllı telefonlar eklenmişti. TCL ise bunlardan daha farklı bir yaklaşımla karşımıza çıkıyor. Birkaç hafta önce sızıntısını gördüğümüz cihaz nihayet TCL tarafından bugün gösterildi.

Aslında TCL bir yerine birkaç konsept cihaz gösterdi. Her biri çalışır durumda olan prototipler ile ilgili kötü haber ise, bunların en azından kısa vadede piyasaya çıkmayacak olması.

 

TCL, iki menteşeye sahip olan ve iki kez katlanabilen bir konsept cihaz gösterdi. Bir panel cihazın önüne, diğeri de arkasına katlanıyor. Bunun gerçekten çok ilginç bir konsept olduğunu söyleyebiliriz. Diğer konsept ürün ise, ilginç olmakla kalmıyor, akılları baştan alıyor.

TCL, bu modeli yuvarlanabilir telefon olarak adlandırıyor. Şimdiye kadar gördüğümüz en etkileyici esnek ekran konseptlerinden bir tanesi olduğunu söyleyebiliriz. Esneyebilir ekran, açılarak telefonun ön yüzünün tamamına yayılıyor. Kapatıldığında ise cihaz standart bir akıllı telefon boyutlarına geri geliyor. Aşağıdaki animasyondan da görebileceğiniz üzere, telefonun içinde yer alan bir motor sayesinde cihaz ekranın büyüklüğüne kadar genişliyor. Kapatıldığında ise içe doğru dönerek cihazın arkasına doğru katlanıyor.

TCL’in bu etkileyici katlanabilir telefon konseptlerini gerçek hayata aktarıp aktarmayacağını, yapacaksa bunu ne zaman gerçekleştireceğini şu an için bilmiyoruz. Her ne olursa olsun, akıllı telefon şirketlerinin kapalı kapılar ardından neler yaptığını görmek adına TCL’in konsept katlanabilir telefonları gerçekten ilgi çekici ve heyecan verici. 2020 yılına geldiğimizde birçok akıllı telefonun birbirine benzediğini görüyoruz. Esnek ekranlar, farklı tasarım fikirlerinin doğmasına vesile olmaya devam edecek gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER