Teknoloji

TCL kayarak genişleyen ekrana sahip bir akıllı telefon çıkarabilir

tcl katlanabilir telefon
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

TCL, kızaklı ekrana sahip yeni bir telefon üzerinde çalışıyor. CNET, bu telefona ait olduğu iddia edilen fotoğrafları yayınladı. Motorola Razr ve Samsung Galaxy Fold gibi, ikiye katlanan ekranlar yerine, bu telefon genişletilebilir bir yemek masasının mantığında çalışacak gibi görünüyor. İkinci ekran, birinci ekranın altından çıkıyor.

CNET’in kaynaklarına göre, TCL bu telefonu MWC 2020 kapsamında düzenleyeceği basın toplantısında göstermeyi hedefliyordu. Ne var ki, koronavirüs endişeleri nedeniyle fuar iptal edilince, başlangıçta yapılan planlar da suya düşmüş oldu.

Fotoğraflara bakıldığında karşımızda gayet çekici bir cihazın durduğu görülüyor. Bununla birlikte birtakım sorular da kafalarda oluşuyor. Öncelikle, cihaz genişletildiğinde, ekran bir kenardan diğerine doğru sürekli biçimde uzanıyor. Bu da akıllara, cihaz kapalı durduğunda ekranın nerede gizlendiği sorusunu getiriyor.

Eğer ikinci ekran birinci ekranın arkasına katlanıyorsa, akıllı telefon boyutlarındaki bir gövdeye sığabilmesi için keskin biçimde bükülmesi gerekiyor. Ayrıca tasarım, cihaz genişletildiğinde telefonun yarısının boş kalacağını gösteriyor. Çünkü cihaz daha kompakt modda durduğunda ekranın kalan parçasının bu boşlukta saklanması gerekiyor.

Cihazın MWC’de gösterilecek olması, piyasaya çıkışının yakın olduğu anlamına gelmiyor. TCL son birkaç büyük fuarda prototip niteliğinde katlanabilir cihazları gösteriyordu. Ancak henüz son kullanıcılara ulaşmaya hazır bir cihaz çıkarmadı. Geçen yılın Mobil Dünya Kongresi’nde ise TCL, o kadar hassas ve kırılgan bir cihaz göstermişti ki, TCL’in kendi çalışanlarına bile bunlara dokunmamaları konusunda uyarıda bulunulmuştu.

Bu yılın CES etkinliğinde şirket, insanlara prototip cihazını eline alıp oynama, kurcalama imkanı vermişti. Ancak gerçek bir katlanabilir cihaz çıkarmaya yönelik sorulara, işleri yavaştan aldığı şeklinde cevaplar vermişti.

Sızan bu katlanabilir telefonun ne zaman çıkacağından bağımsız olarak, fotoğraflar telefon üreticilerinin henüz yeni biçimleri test etme konusunda çalışmalarını bitirmediklerini gösteriyor. Katlandığında akıllı telefon boyutlarına inen tablet büyüklüğünde cihazlar mı, katlandığında daha kompakt hâle gelen akıllı telefonlar mı, yoksa birkaç kez katlanan cihazlar mı? Üreticiler en iyi çözümün hangisi olduğuna henüz karar veremedi.

İLGİLİ HABERLER