Teknoloji

LG mobil birimini yeniden ayağa kaldırmakta kararlı

LG Q60 İncelemesi

LG mobil cihaz pazarında uzun süredir kâr edemiyor. Ancak Güney Koreli elektronik devi, bu tabloyu değiştirme konusunda kararlı görünüyor. Şirketin CEO’su Kwon Bong-seok, CES 2020 kapsamında düzenlediği basın toplantısında şu ifadeleri kullandı: “LG’nin mobil birimi 2021 itibarıyla yeniden kârlı hâle gelecektir. Şirket olarak mevcut portföyümüzü geliştirmeye ve düzenli olarak çıkaracağımız mobil cihazlarımızla sadık müşterilerimizi heyecanlandırmaya kararlıyız.”

CEO, LG’nin mevcut telefon katalogunu nasıl büyüteceği konusunda bilgi vermedi. Buna ek olarak, sadık müşterileri heyecanlandıracak yenilikler konusunda da bir ipucu paylaşılmadı. Ancak Kwon’un açıklamaları, LG’nin çoktan doygunluğa ulaşmış ve oldukça rekabetçi hâle gelmiş akıllı telefon pazarından vazgeçmediğini bir kez daha göstermesi açısından önem taşıyor.

Akıllı telefon pazarında son yıllarda yaşanan değişim, LG’yi de ciddi ölçüde etkiledi. Şirket, 2019’un başında bir önceki çeyrekte 72.5 milyon dolar zarar ettiğini açıklamıştı. Bu zararın bir numaralı sorumlusu olarak ise 2018 genelinde yüzde 40 oranında düşen satışların vurduğu mobil cihaz birimi gösterilmişti.

LG mobil cihaz birimini canlandırmak için yönetimde de değişikliğe gitti

Akıllı telefonlar konusunda agresif bir tavır izleyen şirket, işleri düzeltmek için 2018’in son çeyreğinde LG V40 ThinQ modelini çıkarmıştı. Ancak bu da LG’nin 2018’i kâr ile kapatmasına yetmemişti.

Mobil birimdeki sıkıntılar, LG’nin üst yönetimini de etkiliyor. Şirket, 2018’in sonlarında mobil cihaz birimini daha önce ev eğlence birimini yöneten Brian Kwon’a teslim etmişti. Kwon, 2019’un sonu itibarıyla bu görevi Morris Lee’ye devretti. LG’nin mobil birimi o dönemde zararını belli bir ölçüde azaltmayı başarmıştı. Şirket, bu değişimin üretimde verimliliğin artması ve maliyetlerin düşürülmesi sayesinde gerçekleştiğini belirtmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER