Teknoloji

LG’nin tepesinde yine değişim rüzgarı esiyor

lg akıllı telefon

LG, yönetim katında yine kapsamlı bir değişiklik yapmaya hazırlanıyor. Hâlihazırda şirketin Mobil İletişim ve Ev Eğlence birimlerini yöneten Brian Kwon, 1 Aralık itibarıyla LG’nin CEO’luğu görevini üstlenecek. Daha önce LG’nin TV biriminin başında olan Kwon, 2018’de zor günler yaşayan mobil biriminin başına getirilmişti.

CEO’luğa yükselen Kwon’un eski görevlerini ise iki kişi paylaşacak. LG’nin Ev Eğlence Birimi’ni Park Hyoung-sei yönetecek. Mobil İletişim Birimi’nin başına ise Morris Lee geçecek. İki isim de birimlerinde “Başkan” unvanıyla görev yapacak.

LG’nin mobil biriminde bayrak değişimine gitmesi, son yıllarda oldukça sıradan bir olay hâline gelmiş durumda. Şirket, 2017’de mobil birimini Hwang Jeong-hwan’a teslim etmişti. Hwang Jeong-hwan, LG’yi rekabetin giderek arttığı mobil cihaz pazarında daha güçlü hâle getirme hedefiyle yola çıkmıştı.

LG potansiyeli yüksek alanlara odaklanacak

Ancak evdeki hesabın çarşıya uymaması, 2018’de yine bir kan değişikliğine gidilmesine yol açmıştı. 2018’de LG’nin mobil biriminin başına geçen Kwon, 2019’un üçüncü çeyreği itibarıyla mobil iletişim biriminin kayıplarını azaltmayı başarmıştı. Birimin kârlılığa geçmesi artık Morris Lee’nin sorumluluğunda olacak.

LG’den konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada ise şirketin önümüzdeki dönemde yüksek potansiyeli olan alanlara odaklanacağı belirtildi. Şirket, bu alanlara örnek olarak akıllı ev ürünlerini gösterdi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER