Teknoloji

LG mobil biriminin başına ev eğlence biriminin şefini getirdi

lg g8
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

LG mobil cihaz pazarında eski günlerini arıyor. Güney Koreli şirket, eski günlere yeniden dönebilmek adına kendi içindeki başarısını kanıtlamış isimlere güveniyor gibi görünüyor. LG, TV pazarında zirveye yerleşmesinde önemli bir rol oynayan ev eğlence biriminin patronu Brian Kwon‘u mobil iletişim biriminin başına getirdi. “Revizyon uzmanı” olarak anılan Kwon, yeni görevine 1 Aralık itibarıyla başlayacak.

LG’den yeni görevlendirmeyle ilgili olarak yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Bay Kwon, LG’nin TV, ses ve PC birimlerinin kategori lideri olmasını sağlayan dönüşümde önemli bir rol oynadı. Küresel pazardaki bilgi ve deneyimi, LG’nin mobil operasyonlarının revizyonunda önemli bir rol oynayacak.”

Mobil iletişim biriminin eski şefi Hwang Jeong-hwan ise yeni dönemde LG’nin Yakınsama İş Geliştirme Ofisi’nin başında olacak. Kwon mobil iletişim biriminin yanı sıra ev eğlence birimini yönetmeye de devam edecek. Yeni yapılanma çerçevesinde LG Electronics CEO’su Jo Seong-jin de bir adım geri atarak gelecek stratejilerine odaklanacak. Günlük görevlerde ise şirketin başkanı ve finans şefi David Jung daha ön planda olacak.

LG mobil iletişim birimi, 2018’de G7 ThinQ ve V40 ThinQ gibi iki etkileyici telefon çıkarsa da beklediği geri dönüşü alamamıştı. Kwon’un direksiyona geçişiyle birlikte televizyonların cazibesinin akıllı telefonlara yansıyıp yansımayacağı zamanla anlaşılacak.

İLGİLİ HABERLER