Teknoloji

LG katlanabilir telefonların camını daha sağlam hâle getirecek

lg real folding window
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Bükülebilir camla birlikte bilim kurgudan filmlerinden fırlamış elektronik cihazlarla; günümüzde kullandığımız biçimiyle, katlanabilir telefonlarla dolu bir geleceğin kapısının açılması bekleniyordu. bir geleceğin kilidini açması gerekiyordu. Ne var ki, şu anda katlanabilir telefonlarda kullanılan bükülebilir camların üzerinde, katladığınızda kırılmaması için fabrikada takılan plastik ekran koruyucular var. Şimdi LG, bunun yerine plastiği geliştirerek aracıyı ortadan kaldırmak istiyor.

Şirket, cam kadar sert olacağını, ancak çatlama sorunu olmadan kullanma imkanı sağlayacağını iddia ettiği bir kapak malzemesi olan “Real Folding Window”, yani “Gerçek Katlanır Pencere” adlı yeni teknolojisini duyurdu.

LG konuyla ilgili olarak yayınladığı basın bülteninde işin sırrı hakkında net bir bilgi vermiyor. Yalnızca, bir plastik film tabakasının her iki tarafını kaplamak için kullandığı yeni bir malzeme olduğunu, daha doğrusu PET film kullandığını söylüyor. PET maddesini plastik şişelerden bilirsiniz.

Buradaki temel fikir; bu kaplamayı plastiğe uygularsanız ve ardından bu kaplama malzemesini esnek bir OLED panele uygularsanız, daha uzun süre dayanan bir katlanır ekranınız olur ve günümüzün katlanabilir cihazlarındakinden daha az derecede fark edilir bir kırışıklık ortaya çıkar. LG, fiyat konusunda da bu teknolojinin daha rekabetçi olacağını söylüyor.

Aslında LG, kaplamalı PET’in tabletler, dizüstü bilgisayarlar ve katlanabilir ekranlı telefonlarla da çalışabileceğini söylüyor. Samsung’un Galaxy Z Flip, Z Fold ve Moto Razr modellerinde gördüğümüz gibi ekranın yalnızca içe doğru değil, dışa doğru katlandığı cihazlar için de bu teknolojinin kullanılabileceğini düşünüyor. Ayrıca şirket, ekranın katlanan kısımlarında meydana gelen katlama çizgilerinde önemli iyileştirmeler gördüğünü söylüyor. Belki de bu teknoloji, prototiplerde ve patent başvurularında gördüğümüz tuhaf biçimli katlanır telefon tasarımlarından çok daha fazlasının kapısını açabilir.

İLGİLİ HABERLER