Manşetler

Samsung Galaxy Z Flip 3 Ön İnceleme – Video

galaxy z flip 3 ön inceleme
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Geçen yılın başlarında tanıttığı Galaxy Z Flip modeliyle Samsung, katlanabilir telefonlar için farklı bir biçimde kullanım senaryosunun da mümkün olduğunu bize göstermişti. Yaklaşık bir buçuk yıl sonra, ikinci nesil katlanabilir telefon, Galaxy Z Fold 3’e uyum sağlaması amacıyla Galaxy Z Flip 3 adıyla karşımızda. Biz de bu yeni telefonu kısa süreliğine deneyimleme imkanı bulduk. İlk izlenimler ve yorumlar bu ön inceleme yazısında ve videosunda yer alıyor.

İlk Z Flip modeline göre biraz daha küçük hacme sahip bir telefon var karşımızda. Samsung, telefonun genişliğini ve boyunu biraz azaltmış, aynı zamanda kalınlığını da 6.9 milimetreye düşürmüş. Kapalıyken toplam kalınlık 17.1 milimetreyle çok az düşüş göstermiş. Buna ek olarak kapalı durumdayken iki ekran parçası arasındaki boşluğun da biraz küçülmüş olması dikkat çekiyor.

galaxy z flip 3 ön inceleme

Bu boyut değişikliklerinin dışında Galaxy Z Flip 3, geçen yılın modeliyle aynı tasarıma ve biçime sahip. Yine bir katlanabilir telefona göre oldukça sağlam bir gövdeye sahip. Üstelik bu sefer suya dayanıklılık gibi, amiral gemisi telefonlarda aranan bir özellik var. Bu da kullanıcıların içinin rahat etmesini sağlayacaktır. Bu arada farklı renk seçenekleriyle Galaxy Z Flip 3 daha fazla zevke ve kullanıcı kitlesine hitap edecektir. Geçen yılın Z Flip modeli daha çok kadınlara özel bir telefon olarak pazarlanıyor gibi geliyordu. Halbuki şimdi, erkeklere hitap eden renk seçenekleriyle Galaxy Z Flip 3 daha geniş bir kitleye hitap ediyor. Samsung, krem, siyah, yeşil ve lavanta gibi dört rengi perakende mağazalarında satacak. Online mağaza için dört ayrı model daha olacak. Bu arada çok eğlenceli görünüme ve rahat kullanıma sahip olan Galaxy Z Flip 3 kılıfları da telefonun sahiplerini bekleyecek. Videoda ve fotoğraflarda bir tanesini görebilirsiniz.

Kapalı durumdayken kalınlığının azaltılmış olması Galaxy Z Flip 3’ün ceplerde daha az potluk yapmasını sağlayabilir. Buna rağmen ilk başlarda cepte taşırken kendinizi garip hissetmeniz söz konusu olabilir. Birçok kişi büyük ekranlı cep telefonlarının biçimine ve bunları cepte taşımaya alıştı. Burada Z Flip 3 farklı bir deneyim sunuyor. Tabii, telefonu daha çok çantada taşıyorsanız, sizin işiniz daha kolay olacaktır.

galaxy z flip 3 ön inceleme

Geçen yılın modeline göre dikkat çeken yeniliklerden bir tanesi, kapaktaki ekranın büyütülmesi. Burada 1.9 inç, 512 x 260 piksel Super AMOLED ekran yer alıyor. Bu ekran yüksek parlaklığa sahip ve parlak ışık altında da iyi bir görüş sunuyor. Herhangi bir anda bu ekrana çift tıklatarak saati görebilirsiniz. Ayrıca ekran üstünde kenarlardan ortaya doğru sürükleyerek çeşitli kontrollere, widget’lara veya bildirimlere erişebilirsiniz. Böylelikle telefonun katlanabilir ekranını açmadan gelen çağrı bilgilerini veya mesaj bildirimlerini görebilirsiniz. Ayrıca ekranın büyümesi, onun ana kameralar kullanılırken selfie fotoğraf çekimi yapılmasını daha da kolaylaştırıyor. Ne de olsa büyük ekran, büyük bir vizör olarak daha iyi şekilde iş görecektir.

Galaxy Z Flip 3 selefinden farklı olarak çift hoparlöre sahip. Böylelikle ses deneyimi daha yüksek seviyeye çıkıyor ve amiral gemisi seviyesindeki telefonlarda gördüğümüz bir özelliği daha hanesine yazıyor. Dolby Atmos desteğini de unutmayalım. Kulaklık jakı yok, kutudan da kulaklık çıkmıyor. Bu durumda bir kablosuz kulaklık satın almak mantıklı bir seçim olabilir. Öte yandan kenardaki güç düğmesine yerleştirilmiş parmak izi okuyucu bulunuyor.

galaxy z flip 3 ön inceleme

Tabii ki, Z Flip 3’ün kahramanı, barındırdığı katlanabilir ekranı. Bu ekran geçen yılın modelinde olduğu gibi 6.7 inç köşeden köşeye uzunluğa sahip. Dynamic AMOLED 2X ile daha iyi bir ekran teknolojisi mevcut. 1080p çözünürlükle, 425 ppi gibi fazlasıyla tatmin edici keskinlikte ve netlikte görüntüler ve yazılar sunuyor. Parlaklık da yüksek. Tabii ki, menteşe bölümünde ekranın kırışıklık yaptığı belli oluyor. Tam karşıdan baktığınızda bunun görünürlüğü epey düşüyor, ancak beyaz arka planlarda veya ekrana yanlardan bakınca varlığı hissediliyor. Bunun dışında ekran yüzeyi bir cam ekranlı telefonları aratmayacak sertliğe sahip. Kaydırma, tıklatma gibi klasik hareketler de rahatlıkla yerine getiriliyor.

Android 11 ile yüklü olarak gelen Samsung Galaxy Z Flip 3’te One UI 3 kullanıcı arayüzü var. Samsung’un akıllı telefonlarından alıştığımız bir kullanıcı deneyimi Z Flip 3 kullanıcılarını da bekliyor. Çeşitli Samsung, Google ve Microsoft uygulamalarını görüyoruz. Daha fazlasını da Galaxy Store veya Google Play Store’dan indirebilirsiniz.

galaxy z flip 3 ön inceleme

Katlanabilir ekrana yerleştirilmiş 10 megapiksel selfie kamera ve arkada yer alan 12 megapiksel geniş kamera ve 12 megapiksel ultra geniş kamera ile ilgili performans notları için daha detaylı incelemeyi beklemeniz gerekiyor. Ancak Kamera uygulaması hızlı çalışıyor. Bunda Snapdragon 888 işlemcinin de payı var. Öte yandan telefonun 8 GB RAM ve 128 GB dahili depolama alanı bulunuyor. 256 GB model ise ilk etapta Türkiye’ye gelmeyecek.

Biraz daha küçültülen boyutlar, suya dayanıklılık, çift hoparlör, büyütülen kapak ekranı gibi özelliklerle Samsung Galaxy Z Flip 3, geçen yılın modeline göre önemli ilerlemelere sahip. Yeni renk seçenekleriyle de daha geniş bir kullanıcı kitlesine hitap edecektir.

İLGİLİ HABERLER