Manşetler

LG Google’ın sanal gerçeklik aygıtının plastik versiyonunu yaptı

lg-g3-vr-100215-4

Taşınabilir sanal gerçeklik aygıtları gelecekte hayatımıza daha fazla gireceğinin işaretlerini veriyor. Üstelik bu sistemler çok karmaşık olmayacak gibi görünüyor. Örneğin LG’nin yaptığına bakın. Şirket Google’ın geçen yıl I/O 2014 sırasında dağıttığı Google Cardboard adlı basit sanal gerçeklik aygıtının plastik versiyonunu LG G3 için geliştirdi ve bu akıllı telefonla birlikte ücretsiz olarak dağıtmaya başladı.

lg-g3-vr-100215-1

Söz konusu LG cihazı Cardboard gibi lensler taşıyan sıradan bir kovan görünümünü taşıyor. Telefonun donanım bileşenlerine dayanarak sanal gerçeklik deneyimi sunuyor. Söz konusu deneyim hâlihazırda Google Play Store’dan dağıtılan çeşitli uygulama ve oyunlarla destekleniyor.

Cardboard’un tasarımından izler taşıyan LG’nin sanal gerçeklik aygıtı basit görünümüyle dikkat çekiyor. Sol kenarda mıknatıs halka bulunuyor ve bunun sayesinde menü öğelerinin seçimi yapılıyor. Cihazın arkasındaki kesik ise LG G3’ün ses tuşlarına erişmeyi sağlıyor. Flaş, lazer otomatik odak ve hoparlör için açılmış küçük delikler de mevcut. LG bunu bir avantaj olarak kullanıyor, çünkü Google’ın Cardboard cihazında, telefon cihazın içine konulduğunda ses tuşu içerde kalıyor. Ancak LG’nin cihazında ses tuşlarının ses seviyesini artırıp azaltmaktan başka bir işe yarayıp yaramayacağı şu an için bilinmiyor.

lg-g3-vr-100215-2

Sanal gerçeklik aygıtını kullanmak için bir montaj çalışması yapmak gerekmiyor. LG G3’ü yuvasına yerleştirdikten sonra hemen sanal gerçeklik deneyimine dalmak mümkün. Donanımın üç ana parçası birbirine tam olarak bağlanıyor, böylelikle Cardboard’da olduğu gibi parçaları bir arada tutmak için lastik bant veya başka bir malzeme kullanmak gerekmiyor. İki adet yuva da kafa bandı bağlamak için yerleştirilmiş.

lg-g3-vr-100215-3

Samsung geçen yılın eylül ayında tanıttığı Gear VR ile taşınabilir sanal gerçeklik aygıtları pazarına ciddi bir giriş yapmıştı. LG de bu basit cihazıyla Samsung’a rakip olacak. Fiyat noktasında LG büyük bir avantaja sahip gibi görünüyor, çünkü LG G3 satın alanlara bu başlık ücretsiz olarak verilecek. Bunun dışında cihazın tek başına ne kadara satılacağı veya hangi ülkelerde piyasaya sunulacağı bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER