Teknoloji

LG akıllı telefon pazarından çıkmayı değerlendiriyor

lg akıllı telefon

LG, neredeyse altı yıldır kesintisiz biçimde zarar etmesinin ve 5 milyar dolar harcamanın ardından akıllı telefon pazarından çıkma konusunu ciddi şekilde değerlendiriyor. The Korea Herald gazetesinin haberine göre; şirketin CEO’su Kwon Bong-seok, çalışanlara gönderdiği mesajda LG’nin “sert bir karar” vermek üzere olduğunu belirtti. Akıllı telefon pazarındaki sert rekabete dikkat çeken Kwon; satış, çekilme ve küçülme opsiyonlarının masada olduğunu söyledi.

Kwon, 2020’de LG’nin başına geçmiş ve mobil cihaz biriminin 2021 itibarıyla kârlı hâle geleceğinin sözünü vermişti. Kwon, işleri nasıl değiştireceği konusunda ise pek fazla bilgi paylaşmamış ve sadece insanları şaşırtacak telefonlar çıkaracaklarını söylemişti. LG bu doğrultuda geçtiğimiz yıl Velvet ve Wing gibi cihazları tanıtmıştı.

LG, bu yıl içinde piyasaya çıkması beklenen kıvrılabilir ekranlı telefonunu da birkaç kez sergilemişti. Ancak bu telefonun üst segmentte konumlanması öngörülüyor ve şirketin akıllı telefon pazarında giderek azalan payını artırması beklenmiyor. StatCounter verilerine göre, 2020’nin aralık ayı itibarıyla LG’nin akıllı telefon pazarındaki payı yüzde 1.7 seviyesine gerilemiş durumda. LG kısa bir süre önce giriş segmenti cihazlarının tasarımını ve üretimini başka şirketlere yaptıracağını da duyurmuştu.

Kwon’un mesajında LG mobil biriminin çalışanlarının yüzde 60’ının başka birimlere kaydırılacağı bilgisinin yer aldığı söyleniyor. Diğer yüzde 40’ın küçülen akıllı telefon biriminde görev yapıp yapmayacağı ise bilinmiyor. LG’nin kurumsal bilgisini muhafaza etmek amacıyla akıllı telefon birimini küçük ölçekte de olsa açık tutabileceği belirtiliyor. Sony’nin akıllı telefon birimini açık tutmasında da telefon teknolojilerinden diğer cihazlarda faydalanmanın etkili olduğu söyleniyor.

LG için akıllı telefon pazarından çıkma iddiası daha önce de gündeme gelmişti. Ancak şirket böyle bir niyetinin olmadığını açıklamıştı. Fakat 2015’ten bu yana mobil cihaz pazarında zarardan kurtulamayan LG, Samsung ve Çinli üreticilerle rekabeti artık zorlamayacak gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER