Manşetler

LG Velvet tanıtıldı: Yeni tasarım, Snapdragon 765 işlemci ve diğer özellikler

lg velvet

LG bir süredir ipuçlarını verdiği yeni akıllı telefonu LG Velvet’in resmi duyurusunu gerçekleştirdi. Özellikle tasarımıyla ön plana çıkan bu telefon sade ve sağlam tasarımıyla tüketicilerin dikkatini çekmeyi hedefliyor. 6.8 inç POLED ekranıyla büyük ekran deneyimi isteyen kullanıcılara da hitap ediyor.

LG Velvet daha önce çeşitli akıllı telefon modellerinde gördüğümüz, ancak LG için yeni sayılabilecek bir tasarıma sahip. Telefonun kenarlara doğru kavis yapan ekranı, arkada kenarlara doğru kavis yapan cam panelle simetrik bir yapı oluşturuyor. Arka tarafta gördüğümüz kamera dizilimi ise yere düşen bir yağmur damlası görünümüne sahip. Bu kamera modülü tasarımıyla ise, şimdiye kadar başka bir akıllı telefon modelinde karşılaşmadık.

Bu Velvet yeni resmiyet kazansa da, telefon Güney Kore’deki mağazalarda sergilenmeye başlanmış gibi görünüyor. YouTube’a düşen bir video telefonun tasarımına canlı bir bakış atmamızı sağlıyor.

LG Velvet özellikleri

LG Velvet’in teknik özelliklerine baktığımızda, 2020 yılının amiral gemisi telefonlarının bir kademe altında kaldığında görüyoruz. Amiral gemisi telefonlarda genellikle Snapdragon 865 işlemciyi görüyoruz. Ancak LG bu telefonda en yeni Snapdragon 700 serisi işlemciyi kullanmayı tercih etmiş. Snapdragon 765 işlemci 5G desteğini barındırmasıyla LG Velvet’in bu yeni nesil kablosuz bağlantı teknolojisini sunmasını sağlayacaktır. 865 kadar güçlü olmasa da günlük işler için yeterli olacaktır. Aynı zamanda tatmin edici bir oyun performansını da sunacaktır.

8 GB RAM barındıran LG Velvet 128 GB UFS 2.1 dahili hafızayla geliyor. Telefonda 4300 mAh kapasiteli pil bulunuyor. 6.8 inç POLED ekran ise Full HD+ çözünürlüğe sahip. Arkada 48 megapiksel ana kameranın yanında 8 megapiksel geniş açılı kamera ve 5 megapiksel derinlik sensörü bulunuyor. Önde ise 16 megapiksel selfie kamerasının bulunduğunu görüyoruz. LG Velvet Android 10 ile yüklü olarak geliyor.

LG, bu telefonun IP68 sertifikasına sahip olduğunu söylüyor. Yani telefon suya ve toza karşı da dayanıklı. Dahası, daha önce gördüğümüz çoğu üst sınıf LG telefonu gibi askeri seviyedeki 810G standardıyla uyumlu. Böylelikle düşmelere ve ağır çevre koşullarına karşı da dayanıklı olacaktır.

lg velvet wacom

LG Velvet Wacom kapasitif ekran kalemleri için de destek sunuyor. Böylelikle tıpkı Samsung Galaxy Note telefon sahipleri gibi, telefonun ekranında yazı yazmak veya çizim yapmak mümkün olacaktır. Telefonda el yazısını metne çeviren Nebo not alma uygulaması da bulunuyor.

Video tarafında da dikkat çeken özellikler var. ASMR kayıt modu bunlardan bir tanesi. Aynı zamanda dengeli kamera modu da yapay zekâdan yararlanarak çekim sırasında telefonu tutarken oluşabilecek titreşimleri telafi ediyor. Ayrıca hızlı çekim videolar için hız kontrolleri ve video çekimi sırasında sese odaklanmayı sağlayan bir özellik de bulunuyor.

LG Velvet Güney Kore fiyatı 899 bin 800 won (5310 TL) olarak belirlendi. Telefon bu ülkede 15 Mayıs’ta satışa sunuluyor. Uluslararası pazarlar için henüz fiyat veya piyasaya çıkış bilgisi paylaşılmadı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER