Teknoloji

LG Velvet özellikleri tanıtımdan önce resmileşti

lg velvet

LG mayıs ayının başlarında tanıtmasını beklediğimiz Velvet adlı akıllı telefonunu zamanından önce gösterdi. Android telefonun dünya çapında resmi tanıtımı 7 Mayıs tarihinde olacak. Ancak LG, yeni akıllı telefonu LG Velvet’i Güney Kore’deki resmi web sitesinde zamanından önce göstermeyi tercih etti.

Her ne kadar LG Velvet hakkında her şeyi öğrenmiş olsak da, bu telefonun resmi duyurusu yine 7 Mayıs tarihinde gerçekleştirilecek. LG Velvet tam da LG’nin ön tanıtım videolarında, fotoğraflarında ve aynı zamanda sızıntılarda gördüğümüz gibi bir akıllı telefon.

Akıllı telefon LG’nin yeni tasarım dilini yansıtıyor. Aslında bu yeni denilen tasarımı da daha önce çeşitli akıllı telefonlarda gördük. Örneğin önü ve arkası simetrik biçimde olan kavisli tasarımı gördük. LG, yeni tasarımını “3D ark tasarımı” olarak adlandırıyor. Ancak yağmur damlası biçimli arka kamera tasarımını “yeni” olarak nitelendirebiliriz.

LG’nin geliştirdiği yeni kamera tasarımında kamera sensörleri en büyükten en küçüğe doğru sıralanıyor. Hatta LED flaş da bu dizi içinde büyüklüğüne göre uygun bir noktaya yerleştirilmiş. LG Velvet’in arkasında üç kamera var. Önde ise tek bir kamera bulunuyor. Arka tarafta 48 megapiksel ana kameranın yanında 8 megapiksel ultra geniş açılı sensör var. Bunun yanında 5 megapiksel derinlik sensörü de bulunuyor. Önde ise 16 megapiksel selfie kamerasını görüyoruz.

Telefonun kamera kurulumu dörtlü piksel birleştirme teknolojisinden yararlanarak düşük ışıkta yapılmış çekimleri iyileştiriyor. Ayrıca telefon video çekimi yaparken arka plan gürültüsünü ve sesini birbirinden ayırıyor. Aynı zamanda ASMR (Otonom Duyusal Meridyen Yanıtı) ses kaydını da destekliyor.

Yukarıda da belirttiğimiz gibi, telefon simetrik bir tasarıma sahip. Metal ve camdan yapılmış, hem önü hem de arkası kavisli. Önde ise su damlası biçimli bir çentik var. Bu çentik çok küçük, bununla birlikte çerçeveler de neredeyse yok denecek seviyede bulunuyor. Üst ve alt kenarlardaki çerçeveler aynı kalınlıkta, kenar çerçeveleri için de benzeri söylenebilir.  Güç düğmesi sağa, ses tuşları ise sola yerleştirilmiş.

LG Velvet donanım özellikleri

Cihazda 6.8 inç, Full HD+ (2340 x 1080) OLED ekran bulunuyor. Ekranın görüntü oranı 20.5:9 olarak belirlenmiş. Sekiz çekirdekli Snapdragon 765G işlemci barındırıyor ve 5G desteği de mevcut durumda. Telefonda 8 GB RAM ve 128 GB dahili hafıza var. Depolama alanını microSD kartlarla 1 TB’ye kadar aktarabilirsiniz. Ayrıca iki SIM kart yuvası da sunuluyor. Android 10 da yüklü olarak geliyor.

LG Velvet 4300 mAh kapasiteli pille geliyor. Hızlı şarj desteğine de sahip. 10W kablosuz şarj da destekleniyor. Bluetooth 5.1 desteği mevcutken NFC yongası da var. Telefonun alt kenarında USB-C portu bulunuyor.

Artık amiral gemisi telefonlarda bir standart hâlini alan ekran içi parmak izi okuyucusu da telefonda mevcut. Ayrıca stereo hoparlörleri de görüyoruz. İlginçtir ki, 3.5mm kulaklık jakı da unutulmamış. LG Velvet, Yapay Zekâ Ses olarak adlandırılan bir ses sistemi de barındırıyor. Bu sistem çalan içeriği otomatik olarak analiz ediyor ve buna göre optik ses kalitesini belirliyor.

Telefon LG’nin ikinci ekran desteği ekleyen Dual Screen ve Stylus Pen ekran kalemi gibi aksesuarlarını da destekliyor. Her iki cihaz da ayrı olarak satılıyor.

LG Velvet’in gri, yeşil, beyaz ve gün batımı şeklinde dört renk seçeneği bulunuyor. Resmi tanıtımı 7 Mayıs’ta yapılacak telefon 15 Mayıs’ta Güney Kore’de satışa sunulacak. Dünya çapındaki çıkış tarihinin de 7 Mayıs’taki etkinlikte duyurulması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER