Teknoloji

Lenovo Yoga Book’un takipçisi üzerinde çalışıyor

Lenovo Yoga Book
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:
Lenovo Yoga Book
Lenovo Yoga Book

Lenovo, 2016 yılında ilk kez çıkardığı, normal klavyenin yerine özelleştirilebilir ve dokunmaya hassas yüzey barındıran Yoga Book modelinin takipçisi üzerinde çalışıyor gibi görünüyor.

Liliputing sitesinin Bluetooth SIG web sitesinde rastladığı bazı ruhsat başvuru dosyalarına göre, Çinli teknoloji şirketi iki yeni ürün geliştiriyor. Bunlardan biri “Lenovo Pen Pro”, diğeri de “YogaBook2 Pro” olarak nitelendiriliyor. Açıkçası, sadece adlarına bakarak bu cihazlar hakkında bir yorumda bulunmak zor. Ancak 2016’da çıkan bilgisayar ve dijital kalemin takipçileri geliyor gibi görünüyor.

İlk Yoga Book modeli epey ilgi çekiciydi. 10.1 inç ekrana sahip, ultra ince dönüştürülebilir bilgisayarın Android veya Windows 10 ile çalışan sürümleri bulunuyordu. Bunu normal bir tablet, birlikte gelen kalemiyle birlikte dijital defter ya da dizüstü bilgisayar gibi kullanmak mümkün oluyordu. Yoga Book’un tasarımı ve esnekliği etkileyiciydi, ancak cihazın gücü inceleyenler tarafından düşük bulunmuş, aynı zamanda dokunmaya hassas “Halo” klavyesi de olumlu yorumlar almamıştı.

Aslında Lenovo, Yoga Book’un Chrome OS ile çalışan bir versiyonunu çıkarma sözü de vermişti. Ancak gelen tepkiler nedeniyle bu planlarını rafa kaldırdı. Onun yerine 2017’de, Yoga A12 adlı, daha uygun fiyatlı bir model çıkardı. Onda da 2 GB RAM ve 32 GB dahili hafıza bulunuyordu.

Yoga Book 2 Pro neye benzeyebilir? Muhtemelen bazı temel tasarım unsurlarını barındıracaktır. Hafif tasarım ve 360 derece döndürülebilir menteşe bulunmaya devam edecektir. En çok merak edilen noktalardan biri ise Lenovo’nun dokunmaya hassas klavyeye bağlı kalıp kalmayacağı ki, bunun cihazın satılmasına yardımcı olmadığı görüldü. Belki şirket, daha iyi çalışan bir geri bildirim mekanizmasıyla bunun daha doğal bir klavye hissi vermesini sağlayabilir.

İLGİLİ HABERLER