Teknoloji

Lenovo gelecek yıl Yoga Book’un Chrome OS versiyonunu çıkaracak

yoga book chrome os
yoga book chrome os
Lenovo Yoga Book

Lenovo, etkileyici tasarıma ve özelliklere sahip olan tableti Yoga Book’un Chrome OS ile çalışan bir versiyonunu gelecek yıl içinde çıkarmayı planlıyor. Laptop Mag sitesinin haberine göre, Lenovo Başkan Yardımcısı Jeff Meredith, bir röportaj sırasında Yoga Book Chrome OS çeşidine dair planları doğruladı. Yönetici Chrome OS’e çok ilgi duyduklarını, bunun okullar ve öğrenciler için iyi bir ürün olabileceğini söyledi.

Yoga Book’un şu anda biri Windows 10 ile, diğeriyse Android 6.0 Marshmallow ile çalışan iki versiyonu bulunuyor. Lenovo’nun yazılım konusundaki esnekliğini hesaba kattığımızda, Chrome OS’in de bir seçenek olarak düşünülmesini mantıklı bulabiliriz. Google da Chrome OS’i dokunmatik kontrolleri daha iyi destekleyecek şekilde iyileştiriyor, Android uygulamalarını çalıştırma yeteneğini de ekliyor. Bu da işletim sistemini Yoga Book tarzı bir bilgisayar için epey elverişli kılıyor.

Lenovo, Laptop Mag’e Yoga Book Chrome OS versiyonunun tabletin en önemli özelliklerinden bir tanesi olan “Real Pen” ekran kalemini desteklemeye devam edeceğini söylüyor. Bu sayede tablet sahipleri, tabletin esasında düz ve basınca duyarlı bir yüzeyden ibaret olan klavyesinin üstüne bir defter yerleştirip kalemle de kağıdın üstüne yazı yazma imkanına kavuşuyor. Alınan notlar, yapılan çizimler yazılım yardımıyla dijitalleştiriliyor.

Chrome OS versiyonunun ne zaman çıkacağı hakkında net bir zaman verilmiyor. Buna rağmen Laptop Mag’e şirketin gelecek yıl boyunca Yoga Book’un üç farklı versiyonunu satmak istediği söylenmiş. Bu da söz konusu ürünün kısa vadede geleceğini gösteriyor. Lenovo, ürünün yeni versiyonunu çıkarıp o zaman Chrome OS desteği sunmayı beklemeyecek gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER