Teknoloji

Lenovo Smart Display 7 ve yeni Android tabletlerini tanıttı

lenovo smart display 7

Lenovo, Google Asistan destekli akıllı ekran üreten ilk şirketlerden biriydi. Çinli üretici, IFA 2019’da Google Asistan destekli yeni akıllı ekran seçeneklerini gözler önüne çıkardı. Lenovo Smart Display 7 ile daha küçük ekran isteyenlerin önüne bir seçenek koyarken, Android işletim sistemli iki Smart Tab tableti tanıttı. Ambient Mode isimli yeni özellik sayesinde Lenovo kullanıcılarına daha gelişmiş bir Android entegrasyon sunuyor.

Smart Display 7, Lenovo’nun Smart Display 8 ve Smart Display 10’dan oluşan akıllı ekran kadrosunun en yeni üyesi oldu. Adından da anlaşılacağı üzere 7 inç büyüklüğünde bir ekrana sahip olan cihazda hoparlör kenardan ekranın altına taşınıyor.

Smart Display 7’de video görüşme yapılabilmesi için bir kamera da mevcut. Bu kameranın üstü kızaklı bir deklanşör kapağıyla kapatılabiliyor. Smart Display 7’deki Google Asistan yazılımı, serinin diğer ürünleriyle aynı.

Lenovo Smart Tab serisinde de akıllı ekran özellikleri sunuyor

Lenovo’nun yeni Smart Tab serisi tabletleri ise Yoga Smart Tab ve Smart Tab M8 adını taşıyor. Yeni tabletler, şirketin geçtiğimiz yıl piyasaya sürdüğü Alexa uyumlu tablet seçeneklerine fazlasıyla benziyor.

Yeni tabletlerin en önemli özelliklerinden birisi de Ambient Mode. Google Asistan için hazırlanan bu mod, tabletleri birer akıllı ekrana dönüştürüyor. Takvim bilgisi, hava durumu, bildirimler, hatırlatıcılar, müzik kontrolleri, akıllı ev kontrolleri ve fotoğraf çerçevesi gibi akıllı ekran özellikleri; Ambient Mode ile tabletlere geliyor. Bu modun arayüzünün akıllı ekranların arayüzüyle aynı olmadığını belirtmekte fayda var.

Lenovo Smart Tab M8

Yeni tablet ikilisi içinde Smart Tab M8, daha standart özelliklere sahip bir model niteliği taşıyor. Bu tabletin Alexa destekli Smart Tab M10’un Google tabanlı bir versiyonu olduğu söylenebilir. Orta segmentte konumlanan bir Android tablet olan Smart Tab M8, sekiz inç büyüklüğünde bir ekrana sahip. Bu ekran, 1200 x 800 megapiksel çözünürlük sunuyor.

Smart Tab M8’in kalbinde MediaTek A22 işlemci bulunuyor. Bu işlemciye 2 GB RAM eşlik ediyor. 5 megapiksel arka ve 2 megapiksel ön kamera da tabletin özellikleri arasında bulunuyor. Uzak alan mikrofonlarının varlığı ise Smart Tab M8’in dock’a takıldığında bir akıllı ekran gibi işlemesini sağlıyor.

Lenovo Yoga Smart Tab

Lenovo Yoga Smart Tab ise bir dock’a ihtiyaç duymadan, kendi dayanak noktası sayesinde dik durabiliyor. Buna rağmen, Smart Tab’in teknik donanımının etkileyici olmadığını söylemek gerekiyor. Tabletin kalbinde Qualcomm Snapdragon 439 işlemci yer alıyor. Bu işlemciye 3 GB RAM ve 32 GB dahili depolama alanı ya da 4 GB RAM ve 65 GB dahili depolama alanı eşlik ediyor. Tabletin 10.1 inç büyüklüğündeki ekranı, 1900 x 1200 piksel çözünürlüğe sahip.

Lenovo Smart Display 7, Smart Tab M8 ve Yoga Smart Tab ne zaman çıkacak?

Lenovo Smart Display 7, 129.99 dolarlık fiyat etiketiyle ekim ayında satışa sunulacak. Smart Tab M8 de yine ekim ayı içinde piyasaya sürecek. Tablet, 119.99 dolar karşılığında satılacak. Yoga Smart Tab ise bu ay içinde 249.99 dolarlık fiyat etiketiyle raflarda olacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER