Manşetler

Motorola One Zoom yetenekli dört arka kamerayla duyuruldu

motorola one zoom

Motorola One Zoom akıllı telefonun duyurusunu IFA 2019’da gerçekleştirdi. Şirketin dört arka kameralı en son akıllı telefonunun dedikoduları bir süredir ortalıkta dolaşıyordu.

One Zoom, 6.4 inç Full HD+ OLED ekran, Snapdragon 675 işlemci ve 4 GB RAM gibi özelliklere sahip. Android Pie ile yüklü gelen telefonda dörtlü arka kamera sistemi bulunuyor. Önde ise Quad Pixel teknolojili 25 megapiksel selfie kamera bulunuyor. Sahip olduğu teknoloji sayesinde düşük ışıkta iyi performans vadediyor. Face Unlock, yani yüzle kilit açma özelliği de ön kamera sayesinde kullanılabilecek.

48 megapiksel ana kamera sensörü de Quad Pixel teknolojisini destekliyor. Böylelikle dört kat daha yüksek ışık hassasiyeti ile düşük ışıklı koşullarda daha keskin ve parlak fotoğraflar çekilebiliyor. Ayrıca optik görüntü sabitleme sistemi de mevcut.

Gece görüş modu, özel bir yazılım teknolojisini kullanarak canlı, gürültüsüz gece çekimleri, gerçek renkleriyle ve etkileyici berraklıkta elde edilebiliyor. 8 megapiksel telefoto lens de 3 kat optik yakınlaştırma ve 10 kat hibrit yakınlaştırma imkanı sunuyor. Optik görüntü sabitleme sistemi sayesinde, tamamen yakınlaştırma yapsanız bile fotoğraflarınız daha temiz ve bulanıklık olmadan çekilecek.

motorola one zoom
Motorola One Zoom’un arkasında dört adet kamera var.

16 megapiksel ultra geniş açılı kamera 117 derecelik görüş açısı sunuyor. 5 megapiksel derinlik sensörü de portre çekimlerini daha iyi hâle getiriyor.

Telefonda ekran içi parmak izi okuyucusu bulunuyor. Yapay öğrenme algoritması ve sürekli öğrenme desteği sayesinde kullandığınız her sefer daha hızlı ve doğru çalışır hâle gelecek.

Motorola One Zoom’un yuvarlatılmış kenarları ve ince işçilikten geçen 3D pürüzsüz camı arka yüzeyde parmak izi ve kirin tutulmasını önlüyor. Aynı zamanda su tutmaz kaplama da telefonunuzu su sıçramalarından veya dökülmelerinde koruyacak.

motorola one zoom
Motorola One Zoom

Arkada yer alan simgesel Motorola logosunun ilk kez LED bildirim ışığı olarak kullanıldığını görüyoruz. SMS, telefon görüşmesi veya diğer bildirimler geldiğinde logo aydınlatılıyor.

Motorola One Zoom özellikleri 

  • 6,4 inç (1080 × 2340 piksel) Full HD + OLED ekran
  • Adreno 612 GPU ile 2GHz Sekiz Çekirdekli Snapdragon 675 Mobil Platformu
  • 4GB RAM, 128GB depolama, microSD ile 1 TB’a kadar genişletilebilir hafıza
  • Hibrit Çift SIM (nano + nano / microSD)
  • Android 9.0 (Pie)
  • LED flaşlı 48MP arka kamera, f / 1.7 diyafram açıklıklı, OIS, 16MP 117 derecelik f / 2.2 açıklıklı ultra geniş objektif, f / 2.4 diyafram açıklıklı , 8MP telefoto objektif, OIS, f / 2.2 diyafram açıklıklı, 5MP derinlik algılamalı kamera
  • F / 2.0 diyafram açıklığına sahip 25 MP ön kamera
  • Ekranda Parmak İzi sensörü
  • 3.5mm ses jakı, Alt portlu hoparlör, üçlü mikrofon
  • P2i su geçirmez nano kaplama
  • Boyutlar: 158.7x 75x 8.8mm; Ağırlık: 190g
  • Çift 4G VoLTE, WiFi 802.11 ac (2,4 GHz + 5 GHz), Bluetooth 5, GPS + GLONASS, NFC,
  • USB Tip-C
  • TurboPower hızlı şarj ile 4000mAh pil

Motorola One Zoom modelinin gri, mor ve bronz renk seçenekleri sunuluyor. Telefonun ABD fiyatı 450 dolar, Avrupa fiyatı da 430 avro olarak belirlendi. Telefonun ABD, Brezilya, Arjantin, Meksika ve çeşitli Latin Amerika ülkelerinde çıkacağı açıklandı. Bu arada telefonun yurt dışında, Amazon’a özel, dahili Alexa asistanlı bir versiyonu da satılacak. Bu versiyon da İngiltere, Almanya, İspanya, İtalya ve Fransa gibi ülkelerde satışta olacak.

İLGİLİ HABERLER