Teknoloji

Samsung’un veliahtı 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Samsung veliahtı şimdilik tutuklanmaktan kurtuldu

lee jae-yongSamsung Electronics’in başkan yardımcısı ve şirketin veliahtı Lee Jae-yong, Güney Kore’de mahkeme tarafından 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Lee yalancı şahitlik, zimmete para geçirme ve rüşvet nedeniyle suçlu bulundu.

Seul’de görülen davada Samsung veliahtını mahkum eden kararı üç kişilik bir hakim heyeti aldı. 49 yaşındaki Lee Jae-yong, birkaç yıldır babası Lee Kun-hee’nin yerine aktif olarak şirketi yönetiyor. Ancak Samsung’da kontrolün tamamen genç Lee’nin eline geçmesi için 75 yaşındaki büyük Lee’nin hayata gözlerini yumması gerektiği belirtiliyor.

Lee ve dört Samsung yöneticisi, Güney Kore’nin eski devlet başkanı Park Geun-hye ve onun yakın arkadaşı  Choi Soon-sil’e rüşvet vermekle suçlanıyor. Savcılar, Lee’nin Samsung’a çıkar sağlamak amacıyla Choi tarafından yönetilen organizasyonlara 43.3 milyar won (130.8 milyon TL) aktardığını iddia ediyor.

Aldığı ceza Lee Jae-yong’un Samsung’un başına geçmesine engel değil

Lee mahkeme tarafından suçlu bulunsa da, bu durum babasının yerine Samsung’un başına geçmesi için engel teşkil etmiyor. Büyük Lee de daha önce vergi kaçırma ve rüşvet nedeniyle suçlu bulunmuş, ancak daha sonra iki defa affedilmişti. Hyundai, SK ve Hanwha gibi diğer büyük Güney Koreli şirketlerin başkanları da benzer durumlar yaşamıştı.

Lee Jae-yong’un avukatları, karara itiraz edileceğini açıkladı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER