Teknoloji

Apple Watch’a çok yakında yeni antrenman aktiviteleri eklenebilir

apple watchiOS 11 beta kodları üzerinde yapılan bazı derin analizler Apple’ın sırlarının bazılarını gün ışığına çoktan çıkarmıştı. Görünüşe göre, açığa çıkan yeni sırlar var. Apple Watch için geliştirilmiş bir dizi yeni antrenman aktivite türleri ortaya çıktı. Bunların arasında binicilik sporu, kick boks, balıkçılık ve bunun gibi alternatif sporlar da bulunuyor.

Apple ile ilgili haberler veren iHelp BR sitesi, bu tür aktivitelere karşılık gelen bir dizi yeni grafiğin ipuçlarına ulaştı. Bu aktivitelere ait ikonlar ve başlıklar iOS 11 beta sürümünde görülürken, watchOS 4 beta sürümünün herhangi bir yerinde görünmüyor. Bu durumda söz konusu aktiviteler Apple Watch’un kendisi üzerinden seçilecek aktiviteler yerine, iPhone uygulaması üzerinden tercih edilebilecek aktiviteler olabilir.

Söz konusu bulgu tam da Apple Watch Series 3 ile ilgili dedikodular artmaya başladığı sırada geldi. Sektördeki bazı çevreler bu giyilebilir ürünün gelecek ay içinde iPhone 8, iPhone 7S ve iPhone 7S Plus cihazlarıyla birlikte görücüye çıkmasını bekliyor.

Varlığı ortaya çıkarılan bu yeni aktivite türleri için kayıtlar Apple Watch’un her nesil ürünü üzerinden girilebilecek mi, ya da bu egzersizlerle ilgili kayıtlar otomatik olarak mı algılanacak? Bu gibi soruların cevabı şu an için bilinmiyor.

Gerçek ne olursa olsun, yakın gelecekte Apple Watch modellerinin en az bir tanesine daha fazla egzersiz türünün gelmesini bekleyebiliriz. Bu durumda cihazla gerçekleştirilecek hareket takibi de daha doğru ve kapsamlı olacaktır.

Bu arada yeni ekleneceği söylenen aktivite türleri epey geniş bir yelpazeye yayılıyor. Pilates, kayak, yelken, kriket, dans, sörf, eskrim, lekros, badminton, beyzbol, golf, ip atlama, temel antrenmanlar ve kuvvet antrenmanları listede bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER