Ulaşım

Kandi’nin uygun fiyatlı elektrikli otomobilleri ABD’de yollara çıkacak

Kandi elektrikli otomobil

Elektrikli otomobiller otomotiv sektörünün geleceğinin temel parçalarından biri olacak. Ancak şu an için tam elektrikli otomobillere uygun fiyatlar karşılığında sahip olmak pek kolay değil. Çinli elektrikli otomobil üreticisi Kandi, bu durumu değiştirmek için kolları sıvadı.

Şirket, “uygun fiyatlı” olarak tanımladığı elektrikli otomobil seçeneklerini 2020’nin sonları itibarıyla ABD’de piyasaya çıkarmaya hazırlanıyor. Şirket, K27 isimli modelini 20 bin 499 dolar karşılığında satacak. 7 bin 500 dolarlık federal vergi kredisiyle potansiyel müşterilerin ödemesi gereken meblağ 12 bin 999 dolara inecek. Bu da K27’yi ABD’deki en uygun fiyatlı elektrikli otomobil hâline getirecek.

K27 ile birlikte K23 isimli model de satışa sunulacak. Biraz daha büyük olan K23 için 29 bin 999 dolarlık bir fiyat belirlenirken, vergi kredisiyle birlikte ödenmesi gereken meblağ 22 bin 499 dolar olarak değişecek.

K27, 17.7 kWh kapasiteli bataryasıyla yaklaşık 160 kilometre yol gidebilecek ve saatte maksimum 101 kilometre hıza çıkabilecek. K23 ise tam şarjla 303 kilometre mesafe katedebilecek. Maksimum hız ise 113 kilometreye yükselecek. Dokunmatik ekranlı arayüz, Bluetooth ve yedek kamera gibi özellikler de bu araçta mevcut olacak.

Kandi elektrikli otomobil seçeneklerini ABD’nin Teksas eyaletindeki Dallas-Fort Worth bölgesinde satacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER