Ulaşım

Kaliforniya sürücüsüz otomobil testlerini sonraki aşamaya taşımaya hazır

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

kaliforniya sürücüsüz otomobilABD’nin Kaliforniya eyaleti, pek çok büyük teknoloji şirketine ev sahipliği yapıyor. Bu ev sahipliği, Kaliforniya’nın pek çok teknolojik gelişmenin de ilk durağı olmasını sağlıyor. Sürücüsüz otomobil testlerinin trafiğe açık yollara taşındığı ilk yerlerden biri olan eyalet, bir sonraki aşamaya geçmeye de sıcak bakıyor. Kaliforniya sürücüsüz otomobil testlerinde yedek sürücü zorunluluğunu kaldırmaya hazırlanıyor.

Eyaletin Motorlu Taşıtlar Dairesi, sürücüsüz otomobil testlerinde yedek sürücü kullanmak istemeyen şirketlerin izlemesi gereken izin süreci hakkında ilk şablonu oluşturdu. Dairenin direktörü Jean Shiomoto, otonom teknolojinin Kaliforniya’daki ilerleyişi için büyük bir adım attıklarını belirtti. Güvenliğin kendileri için bir numaralı öncelik olduğunu söyleyen Shiomoto, Kaliforniya’daki yollarda tamamen sürücüsüz otomobillerle gerçekleştirilecek testler için üreticilerle birlikte hareket edeceklerini dile getirdi.

Kaliforniya Motorlu Taşıtlar Dairesi, geçtiğimiz ekim ayında otonom araçların trafiğe açık yollarda testi konusunda uyguladığı talimatlarda revizyona gitmişti. Hazırlanan değişiklik paketinde direksiyonsuz, pedalsız, aynasız ve yedek sürücüsüz araçların yol testlerinin 2018 itibarıyla başlayabileceği belirtilmişti.

Kaliforniya İdari Hukuk Dairesi, düzenlemede yapılan değişikliklerin tamamen sürücüsüz otomobiller için yol testlerine vize verdiğini onayladı. Konuya ilişkin açıklamanın 2 Mart’ta Motorlu Taşıtlar Dairesi’nin internet sitesinde yayınlanacağı belirtilirken, 1 aylık izin sürecinin ardından testlerin de 2 Nisan’da başlayabileceği ifade edildi.

Kaliforniya sürücüsüz otomobil testleri için yaptığı mevzuat değişikliğiyle General Motors, Waymo ve Uber gibi şirketlerin ana üssü olmayı sürdürecek gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER