Teknoloji

Jennifer Lopez Google’a ilham veren efsane elbisesiyle podyumda yürüdü

jennifer lopez

Günümüzde insanların hayatının önemli parçası hâline gelen bazı şeylerin ortaya çıkmasında ilginç ihtiyaçlar rol oynayabiliyor. Google Görseller servisinin doğuşunda da benzer bir durum etkili olmuştu. Jennifer Lopez, 2000 yılındaki Grammy Ödül Töreni’nde giydiği Versace markalı elbiseyle büyük ilgi uyandırmıştı. Pek çok kişi, o dönemde henüz iki yaşında bir arama motoru olan Google’da elbiseyi aramıştı.

Bu yoğun arama faaliyeti, Google’ı Google Görseller servisini oluşturmaya iten faktörlerden biri olmuştu. İnternet devi, bu anın yıl dönümünü kutlamak için Jennifer Lopez ve Versace ile işbirliğine gitti ve popüler yeşil elbiseyi yeniden ortaya çıkardı.

Donatella Versace imzalı elbisenin yeni versiyonunu yine ilk olarak Lopez giydi. Ünlü şarkıcı, elbiseyle Versace’nin Milano Moda Haftası kapsamında düzenlediği etkinlikte podyumda yürüdü. Bu yürüyüş, özellikle magazin dünyasında oldukça konuşuldu.

Popüler elbisenin yeniden yaratım sürecinde daha detaylı bakıldığında ise Google’ın ürün ve servislerinin etkisini görmek mümkün oluyor. Şirketin resmi blogunda yayınlanan bir yazıda, Google’ın sanal gerçeklik tabanlı boyama uygulaması Tilt Brush’ın podyumun tasarımında ve renklendirilmesinde kullanıldığı belirtildi.  Bunun ardından orijinal elbisenin Google Görseller’de yapılan aramalarda çıkan fotoğrafları da podyuma yansıtıldı.

Google Asistan da defilenin parçalarından biriydi. “OK Google, şimdi bana gerçek elbiseyi göster” komutunun ardından Lopez, yeşil elbisenin yeni versiyonuyla podyumda yürümeye başladı.

Jennifer Lopez Google aramalarını alt üst eden ilk isim olmuştu

Jennifer Lopez’in 2000 yılının şubat ayında ilk kez giydiği elbise, o dönem magazin ve moda dünyasında çokça konuşulmuştu. Elbisenin gördüğü ilgi, Google’ı da arama motorunun yeteneklerini geliştirmeye yöneltmişti. Şirketin eski CEO’su Eric Schmidt, 2015’te kaleme aldığı bir yazıda ödül töreninin gecesinde ve ertesi gününde elbise için yapılan aramaların sayısının saçma bir seviyeye ulaştığını belirtmişti. Schmidt’e göre, Google kullanıcılarına kelimelerin ötesinde de hizmet sunmanın yollarını aramaya daha önce de başlamıştı.

Eski Google CEO’su, o dönemi şu sözlerle anlatmıştı: “Jennifer Lopez’in elbisesi, o güne kadarki en popüler arama terimi olmuştu. Kullanıcılarımıza Lopez’in giydiği elbiseyi göstermemizin kesin bir yolu yoktu. O gün Google Görsel Arama servisinin hazırlanmasına karar verildi.

Jennifer Lopez’in podyumda yürüdüğü Versace defilesinin tamamı, Google’a ait bir başka platform olan YouTube üzerinde izlenebiliyor.

İLGİLİ HABERLER