Manşetler

iPhone Xs ve Xs Max’in satış sahası genişliyor, listede Türkiye yok

apple iphone xs qualcomm
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

iPhone Xs ve Xs Max, 12 Eylül’deki tanıtımın ardında 21 Eylül itibarıyla 30’dan fazla ülke ve bölgede satışa sunulmuştu. Bu listeye 28 Eylül itibarıyla 25 yeni ülke daha eklenmişti. iPhone XR için ön sipariş dönemini başlatmaya hazırlanan Apple, Xs ve Xs Max’in satış sahasını da genişletiyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Xs ve Xs Max 19 Ekim itibarıyla Kolombiya, Malezya, Şili ve Tayland’dan ön siparişe çıkacak. Apple’ın yeni amiral gemileri, 26 Ekim itibarıyla bu ülkelerde raflardaki yerini alacak.

Ancak Apple‘ın Xs ve Xs Max açılımı sadece bu dört ülkeyle sınırlı kalmayacak. Akıllı telefonlar, 2 Kasım itibarıyla Apple’ın en büyük rakiplerinden Samsung’un ana vatanı Güney Kore’de de satışa sunulacak. Apple’dan yapılan basın açıklamasına göre, telefonlar aynı tarihte 10’dan fazla ülkede daha piyasada sürülecek.

Apple’ın basın açıklamasında Türkiye’nin adını görmek mümkün olmuyor. Ancak 2 Kasım’da Güney Kore dışında adı açıklanmayan 10 ülkede daha telefonların piyasaya sürüleceğinin belirtilmesi, akıllara “Acaba bu ülkelerden biri Türkiye olur mu?” sorusunu getiriyor. Yine de, iPhone XR için açıklanan çıkış takviminde de Türkiye’nin adının geçmemesi bu ihtimali oldukça azaltıyor.

iPhone Xs ve Xs Max‘in satış sahasını genişleten Apple, iPhone XR’ı ise kısa süre içinde çok sayıda ülkede piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Şirketten yapılan açıklamaya göre, iPhone XR 26 Ekim itibarıyla 50’den fazla ülke ve bölgede raflarda olacak. Telefon 1 Kasım’da İsrail’de satışa sunulacak. 2 Kasım’dan itibaren ise 12 ülkede daha iPhone XR’ı satın almak mümkün olacak.

İLGİLİ HABERLER