Manşetler

Galaxy Note 10+, OnePlus 7 Pro, Galaxy Note 9, iPhone XS Max pil testi ile karşı karşıya – Video

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung’un yeni 2019 model amiral gemisi telefonları, Galaxy serisi içindeki en yüksek şarj hızını sunuyor. Galaxy S10 5G modeli 25W desteğine sahipken, Galaxy Note 10 telefonlarının hepsi 25W şarj adaptörleriyle sunuluyor. Note 10+ cihazları ise 45W şarj desteğine sahip, ancak bunun için ayrı şarj adaptörü satın almanız gerekiyor. Görünen o ki, kullanıcıların 45W şarj adaptörü almalarına çok gerek olmayacak.

Bir YouTube kanalı; Galaxy Note 9, OnePlus 7 Pro, Galaxy Note 10+ ve iPhone XS Max cihazlarının şarj hızlarını karşılaştırıyor. Görünüşe göre, Note 10+ 25W şarj adaptörüyle OnePlus’ın 30W’lık şarj adaptörünü geçmeyi başarıyor.

OnePlus’ın telefonunda 4000 mAh kapasiteli pil var ve 30W’lık maksimum şarj hızına ulaşabiliyor. Note 10+’ın 4300 mAh kapasiteli pili mevcutken kutudan da 25W şarj adaptörü çıkıyor.

İlginçtir ki, Note 10+ tam doluluğa sadece 65 dakikada ulaşıyor. OnePlus 7 Pro’nun ise yüzde 0’dan 100’e çıkması için 85 dakika gerekiyor. Üçüncü ve dördüncü sıralarda ise Note 10 ve iPhone XS Max yer alıyor. Bunlar sırasıyla 114 dakika ve 123 dakikada şarj oluyor.

Note 10’un performanslı etkileyici, özellikle de Plus modelinin daha küçük kapasiteli pile ve daha yüksek bir güç çıkışına sahip adaptöre sahip telefona karşı elde ettiği başarı etkileyici. Kağıt üstünde OnePlus 7 Pro’nun kazanan olmasını beklerdik. Ancak gerçek hayattaki testte Samsung’un pil teknolojisi kazanan oluyor.

Tabii ki, hiçbir pil tüm süreç boyunca en yüksek şarj hızlarıyla şarj olmuyor. Piller yüzde 100 seviyesine yaklaşmaya başladıkça, güvenliği sağlamak amacıyla işlem yavaşlıyor. Aslında tüm satıcılar içinde Samsung, muhtemelen pil güvenliğine en çok dikkat eden şirket olmalı. Ne de olsa, yakın zamanda Note 7’nin pilinden dolayı yaşananlar hâlâ unutulmadı.

Tüm bunları dikkate aldığımızda Samsung’un pilinin ulaştığı başarı daha da etkileyici hâle geliyor. Şirket yeni Note amiral gemisi telefonlarının hızlı şarj teknolojisini de daha fazla ön plana çıkarıyor.

Bu ilk pil şarj testi, Note 10 telefon sahiplerinin kendilerini birkaç saat götürecek şarjı sadece birkaç dakika içinde elde edebileceklerini gösteriyor. Ne de olsa, tüm telefonlar 25W şarj hızlarını destekliyor.

İLGİLİ HABERLER