Teknoloji

iPhone kaçakçısı vücuduna yapıştırdığı 102 telefonla yakalandı

iphone kacakcisiÇin’e vücuduna yapıştırdığı 102 iPhone ile giriş yapmaya çalışan bir telefon kaçakçısı gümrük yetkilileri tarafından yakalandı. iPhone kaçakçısı için yerel basın, “Dişi Demir Adam” gibi ilginç bir tabir kullandı.

Shenzhen şehrinde yakalanan kaçakçıyı ele veren, vücudundaki şişlikler oldu. XMNN’de yer alan habere göre, gümrük yetkilileri kadının sıcak havaya rağmen “gereğinden daha fazla” kıyafet giymesini şüpheli buldu. Kadının gövdesinin zayıf kolları ve bacaklarıyla orantısız olması da ayrıca dikkat çekti.

iPhone kaçakçısı saat de kaçırıyormuş

Kadını kenara çeken yetkililer, gövde ve belinin etrafındaki katmanlara yerleştirilen iPhone’ları buldu. Plastiğe sarılı olduğu belirtilen telefonların toplam ağırlığının 20 kilodan fazla olduğu açıklandı. kaçakçının üzerinde iPhone’lar ile birlikte 15 adet de lüks saat yakalandı.

Apple Çin’de yıllardır resmi olarak ürün satsa da, kaçakçılık konusuna çözüm getirebilmiş değil. Çin hükümetinin önlemleri de sorunu çözüme kavuşturmak için yeterli olmadı. iPhone Çin’de vergiler ve ek ücretler nedeniyle yüzde 30 oranında daha pahalı satılıyor. Bu nedenle kaçak yollarla ülkeye getirilen telefonlar, oldukça kârlı bir iş kolu oluşturuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER