Teknoloji

Facebook Instant Articles için abonelik seçeneği sunacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

facebook instant articlesFacebook Instant Articles programına katılan yayıncılarına içeriklerini abonelik karşılığında sunma imkanı vermeye hazırlanıyor. Facebook’un haber servislerinden sorumlu yöneticisi Campbell Brown, yayıncılara müjdeyi katıldığı bir konferansta verdi.

Abonelik özelliğinin mevcut Instant Articles servisinin üzerine inşa edilmesi bekleniyor. Yayıncılar haberlerini veya makalelerini okumak isteyen kişileri doğrudan giriş sayfasına yönlendirebilecek. 10 makalenin ücretsiz olarak okunabilmesi, ardından aboneliğin zorunlu tutulması da ihtimaller arasında yer alıyor. The New York Times gibi yayın organları, ikinci modeli web sitelerinde uyguluyor.

Brown, yeni abonelik seçeneğinin yayıncılardan gelen talepler doğrultusunda oluşturulduğunu belirtti. Bazı yayın organları bir süredir Facebook’ta paylaştıkları içeriklerin belli bir ücret karşılığında okunabilmesi için sosyal paylaşım sitesine lobi yapıyordu. Abonelik servisinin testlerinin ekim ayında başlaması bekleniyor. Yeni programa dair detaylar hâlâ belirsizliğini koruyor. Örneğin, Facebook’un kendisi üzerinden gerçekleştirilen aboneliklerden pay alıp almayacağı bilinmiyor.

Facebook Instant Articles 2015’te hayata geçmişti

Sosyal paylaşım sitesi, Instant Articles’ı 2015’te hayata geçirmişti. İlk olarak bazı büyük yayıncılarla işbirliğine giden Facebook, daha sonra servisin kapsama alanını genişletmişti. Facebook servis üzerinde yenilik yapmayı sürdürmüş, 360 derece fotoğraf ve video desteği gibi özellikleri de kullanıcılara sunmuştu.

İLGİLİ HABERLER