Manşetler

iPhone 6S ve 6S Plus’ta 12 megapiksel kamera ve 4K video kaydı bulunacak

iphone-6-inceleme-00019

iPhone kamerasında beklenen megapiksel artışı nihayet yapılıyor. 9to5Mac sitesinden Mark Gurman’ın haberine göre Apple’ın gelecek nesil amiral gemisi iPhone’ları, iPhone 6S ve iPhone 6S Plus’ta 12 megapiksel kamera bulunacak. Böylelikle şirketin yıllardır takılı kaldığı 8 megapikselin üstüne çıkılmış olacak.

iPhone’ların arkalarında yer alan iSight kameraların 8 megapiksele takılı kaldığı dönemde HTC, Sony, Samsung, LG gibi Android cihaz üreticilerinin 16 veya 20 megapiksel çözünürlüklü kameraları kullanmaya başladığını gördük.

Ne var ki, düşük çözünürlüğüne rağmen iPhone’un kamerası birçok kişi veya otorite tarafından, bu cihazın en iyi yanlarından bir tanesi olarak nitelendiriliyor. Apple da kameranın yeteneklerini iPhone’u pazarlarken epey kullanıyor. Her ne olursa olsun, 2015 ile birlikte kamerada önemli bir değişiklik geliyor.

9to5Mac, iPhone 6S’in görüntü işleme mekanizmasında yapılacak optimizasyonlarla birlikte Apple’ın gelecek nesil telefonlarıyla da en iyi mobil fotoğraf çekimleri konusundaki ününün korunacağını söylüyor.

Ayrıca iPhone 6S 4K video kaydını da destekleyecek. Bu da üst sınıf Android telefonlarında artık standart hâlini alan bir özelliğin Apple tarafından da ilk kez değerlendirileceği anlamına geliyor. Video çözünürlüğü ve netlik anlamında iPhone 6 ve 6 Plus’ın sunduğu 1080p kayıt özelliğine göre dikkate değer bir artış görülecektir, ancak bu videoların tadına tam anlamıyla varmak için 4K destekli bir TV veya monitöre sahip olmak gerekecek. Tabii ki, Apple’ın Retina ekranlı Mac bilgisayarlarının da aradaki farkı görmeyi sağlayacağını söyleyebiliriz.

Son olarak Apple öndeki FaceTime kamerayı da unutmuyor. Öndeki kameraya daha yüksek kaliteli bir sensör ve yeni bir flaş modu eklenecek. Bu flaş modunu açıp fotoğraf çekeceğiniz sırada, önde yer alan ekran aydınlatılacak, böylelikle selfie fotoğraflar için daha iyi pozlama yapılabilecek.

İLGİLİ HABERLER