Teknoloji

iPhone 4’ün anteni konusunda zamanında şirketini uyaran Apple yöneticisi şirketten ayrıldı

apple iphone

Bundan yıllar önce, iPhone 4’ün piyasaya çıkışından kısa bir süre sonra, bu akıllı telefonun anten tasarımının sorunlu olduğuna dair şikayetler dillendirilmiş, bu olay gündemde epey yer tutmuştu. Bu olayla yakından ilgili Apple çalışanlarından biri olan, Apple’ın mühendislikten sorumlu başkan yardımcısı ve kablosuz teknolojiler uzmanı Rubén Caballero şirketten ayrıldı.

The Information ve Apple Insider‘ın haberlerine göre, Caballero Apple’ın kendi bünyesinde gerçekleştirdiği 5G modem geliştirme çalışmalarının arkasındaki güç konumundaydı. Anlaşılan o ki, Apple Qualcomm ile rekabet etmek için kendi 5G modemini geliştiriyordu. 5G teknolojileri konusunda yaşanan belirsizlikler ve Apple’ın da bu teknolojiyle ilgili yaşanan gelişmelerin tam ortasında bulunmasının yöneticinin ayrılmasıyla ilgili olabileceği düşünülüyor.

Reuters‘e göre ise, Caballero ocak ayında, Apple kendi bünyesinde modem geliştirme çalışmalarını bırakmaya karar verdiğinde yöneticilik görevini bırakmıştı. Daha sonra Apple ve Qualcomm’un lisans anlaşması gelmiş, Intel de ilk 5G iPhone’da teknolojisine yer verme şansını kaybetmişti. Bu arada şubat ayında da Apple, Intel’den 5G teknolojileriyle ilgili bir yöneticiyi transfer etmişti.

Öte yandan Caballero, haberin başında da belirttiğimiz gibi, Steve Jobs’u iPhone 4’ün anten tasarımının sorunlu olduğu ve çağrıların düşmesine neden olabileceği konusunda uyaran anten uzmanı olma sıfatını da taşıyor. Zaten bu olaydan sonra şirket içinde yıldızı parlamış. LinkedIn profiline baktığımızda, 14 yıldır Apple’da çalışmakta olduğunu görüyoruz. 2005’ten bu yana, ilk iPhone’dan başlayarak geliştirilmiş tüm Apple ürünlerindeki kablosuz donanımlardan Caballero ve ekipleri sorumlu olmuş.

İLGİLİ HABERLER