Teknoloji

Apple Qualcomm ile uzlaşmadan önce Intel’in 5G liderini transfer etmiş

iphone xr türkiye fiyatı
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple Qualcomm ile barış anlaşması imzalayınca Intel de 5G modem geliştirme çalışmalarına son verdiğini açıklamıştı. Intel’in kararı Apple’ın Qualcomm’la barışmasının ardından alınmış gibi görünse de, bu strateji değişikliğinin ipuçları daha önceden ortaya çıkmışa benziyor.

The Telegraph‘ta yer alan habere göre; Apple, Intel’in 5G modem geliştirme ekibinin lideri Umashankar Thyagarajan‘ı şubat ayında transfer etti. Thyagarajan yeni görevini LinkedIn profilinde duyururken, The Telegraph’ın haberinde Thyagarajan’ın Intel’in 5G planlarının merkezinde olan XMM 8160 yongasını geliştiren ekibin lideri olduğunu gösteren e-postaların olduğu belirtiliyor. Thyagarajan’ın iPhone Xs ve XR’da kullanılan Intel modem yongalarının geliştirilmesinde de önemli bir rol oynadığının altı çiziliyor.

Haberle ilgili olarak ne Apple’dan ne de Intel’den bir açıklama geldi. Thyagarajan’ın Apple’daki yeni görevinin ne olduğu bilinmiyor. LinkedIn’de görev tanımı olarak sadece “Mimari” geçiyor. Tecrübeli yöneticinin geçmişi, Apple’da da kablosuz yonga tasarımı üzerine çalışacağını düşündürüyor.

Apple kendi hücresel bağlantı yongalarını geliştirme konusundaki isteğini daha önce sergilemişti. Bir süredir bu doğrultuda işe alımlar gerçekleştiren Apple’ın rotasını San Diego’daki Qualcomm çalışanlarına çevirdiği iddia edilmişti. Apple Qualcomm ile anlaşmasına rağmen, kendi yongalarını tasarlamaktan vazgeçmeyeceğini Thyagarajan’ı işe alarak gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER