Teknoloji

Apple Qualcomm’un memleketine çıkarma yapıyor

apple akıllı gözlük

Apple ve Qualcomm arasındaki kavga neredeyse iki yıldır oldukça şiddetli biçimde devam ediyor. Apple bu kavgada rakibine mahkeme salonunun dışında meydan okumanın yeni bir yolunu bulmuşa benziyor. Cupertino merkezli şirket, Qualcomm’un merkezinin bulunduğu San Diego‘da önümüzdeki üç yılda 1200 kişiye daha istihdam sağlamayı planladığını açıkladı. Apple daha önce San Diego’da 1000 kişiye iş sağlanacağını açıklamıştı.

San Diego, Apple’ın ana mühendislik merkezi işlevini görecek. Burada görev yapan Apple çalışanları özel donanım ve yazılım projeleri üstüne odaklanacak. Şirketin San Diego’daki varlığını büyütecek olması, Qualcomm’un çalışanlarını da bünyesine katabileceği anlamına geliyor.

Yine de, Apple’ın planlarının henüz tam anlamıyla şekillenmediğini belirtmekte fayda var. Şirket buraya inşa edeceği yeni yerleşkenin konumuna henüz karar vermiş değil. Apple’ın San Diego’da bu yılın sonuna kadar 200 kişiyi işe alması planlanıyor.

Apple Qualcomm çalışanlarının aklını daha kolay çelebilir

Apple San Diego’da işe aldığı mühendislerin ne üstüne çalışacağı konusunda bilgi vermiş değil. Ancak akıllara gelen ilk seçenek modemler oluyor. Şirket son zamanlarda hücresel bağlantı modemleri ve uygulama işlemcileriyle ilgili iş ilanları veriyor. Apple kısa süre önce modem birimini tedarik zinciri ekibinin altından çıkarıp iç donanım teknolojisi grubunun çatısı altına yerleştirmişti.

Apple Qualcomm bünyesinde görev yapan tecrübeli mühendisleri, San Diego’daki yeni genel merkezi sayesinde daha kolay cezbedebilir. Qualcomm’da ve diğer şirketlerde görev yapan tecrübeli isimlerin Apple’a kendi modem yongalarını geliştirmesi konusunda önemli bir kaynak sağlayacağı rahatlıkla söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER