Teknoloji

2023 model iPhone 15 Pro SIM kart yuvası olmadan çıkabilir

usb-c iphone

2023 model iPhone Pro modeli, diğer bir deyişle iPhone 15 Pro, fiziksel SIM kart yuvasını tamamen atabilir. Bu iddia Brezilyalı bir yayın organı olan iPhone Blog‘a ait.

iPhone 13 ve 13 Pro, iki eSIM yüklemenize izin verse de, bir nano-SIM kart yuvasına da sahip. Ancak haberde belirtilene göre, iPhone 15 Pro sadece eSIM uyumlu olacak. Bu da mevcut durumun 2023 yılında değişebileceğini işaret ediyor. Apple’ın bu değişikliği uygulamak için bir İngiliz şirketi ile çalıştığı iddia ediliyor.

İddianın kaynağı daha önce benzer sızıntılarla güvenilirliğini kanıtlamadı ve 2023 model iPhone henüz çok çok uzakta. Bu nedenle çıkan habere şüpheyle yaklaşmakta fayda var. Bununla birlikte, Apple’ın nihayetinde iPhone’un hiç bağlantı noktası olmamasını amaçladığını ve yalnızca eSIM’e sahip bir iPhone’un bu yönde önemli bir adım olacağını sayısız kez duyduğumuzu söyleyebiliriz.

Bu haber doğru çıksa bile Apple, eSIM’lerin henüz çıkmadığı ülke pazarlarda, iPhone’ların fiziksel SIM yuvası taşıyan sürümlerini satmaya devam edebilir. Türkiye’de eSIM kullanımı mümkün olduğu için, SIM kart yuvasız bir iPhone’un buralara gelmesi daha yüksek ihtimal taşıyacaktır.

Yakın tarihli bir haberde, Apple’ın yeni bir kablosuz şarj cihazı üzerinde çalıştığı ve ayrıca portsuz bir iPhone’un kayıp verileri kurtarması için bir yol üzerinde çalıştığı söylenmişti.

iPhone 15 büyük olasılıkla 3nm tabanlı bir çipten güç alacak ve modellerin yaklaşık yüzde 80’inin Apple tasarımı 5G modeme sahip olacağı söyleniyor. 2023 model iPhone’larda ekran altı Touch ID parmak izi okuyucusu da olabilir. Gelecek yılın modellerinde kamera delikli ekran, yeni kamera donanımı ve 4 nm tabanlı yonga seti olması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER