Teknoloji

Apple AirPower sonrasında yeni bir çoklu şarj cihazı denemesi yapacak

apple airpower
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın üzerinde çok yazılıp çizilen, aynı anda birden fazla cihazı şarj etmeye yaraması planlanan cihazı AirPower, üretimde karşılaşılan zorluklar nedeniyle rafa kaldırılmıştı. Ancak şirketin hâlâ bu tarz işlevi yerine getiren bir ürün üzerinde çalıştığı bildiriliyor. Yani Apple, çoklu cihaz şarj cihazı fikrinden vazgeçmemiş gibi görünüyor.

Apple, kablosuz şarjı destekleyen tüm ürünleri için bir çoklu şarj cihazını piyasaya sunmak istiyor. Bu cihaz aynı anda AirPods, iPhone ve Apple Watch’unuzu şarj etmek için kusursuz bir yol sunabilir.

Mark Gurman’ın Bloomberg çatısı altında yayınladığı “Power On” adlı basın bültenine göre, Apple yeni bir çoklu cihaz şarj cihazı geliştiriyor. Şirketin, tüm önde gelen cihazların kısa ve uzun mesafeli kablosuz şarj teknolojileri aracılığıyla “birbirlerini şarj edebileceği” bir gelecek öngörüyor. Daha önce, Apple’ın donanım mühendisliği Kıdemli Başkan Yardımcısı Dan Riccio, geleceğin kablosuz olduğunu ve kablosuz deneyimini tüm taşınabilir cihazları için her zaman ileriye taşımaya kararlı olduklarını söylemişti.

Aslında Bloomberg, Apple’ın cihazları için çok cihazlı bir endüktif şarj çözümü geliştirme niyeti hakkında ilk kez haber yapmıyor. Daha önce de şirket, ilk olarak 2017’de duyurulan “AirPower” adlı çok cihazlı endüktif şarj matını geliştirmeyi planlıyordu. Ancak, kendi yüksek standartlarını karşılamadığını belirterek, 2019 yılının başlarında AirPower’ın çıkışını iptal ettiğini duyurmuştu.

Piyasada Apple tarafından sunulan, iPhone 13 ve 12 gibi en yeni iPhone modellerini şarj edebilen çeşitli Qi veya MagSafe şarj cihazları bulunuyor. Ancak Apple, donanımın şarj cihazına yakın olmasına gerek kalmadan güç sağlamasıyla ilgileniyor. AirPods ve Apple Watch gibi tüm cihazları için hem kısa hem de uzun menzilli kablosuz şarj sağlanması üzerinde çalışıyor. Bugün mevcut olan mevcut endüktif kablosuz şarj teknolojisinden farklı olarak Apple, gelecekte tüm önde gelen cihazlarının aynı teknoloji aracılığıyla birbirini şarj edebileceğine inanıyor.

Apple’ın iPhone’ları ve iPad’leri için ters kablosuz şarj özelliğini sunması, 2017’den beri konuşuluyor, ancak beklentiler o zamandan bu yana gerçeğe dönüşmedi. Teoride bu, kullanıcıların herhangi bir fiziksel şarj cihazına ihtiyaç duymadan hareket halindeyken şarj etmek için AirPod’larını veya Apple Watch’larını iPhone veya iPad’lerinin arkasına yerleştirmelerine olanak tanıyacaktır.

İLGİLİ HABERLER