Teknoloji

Portsuz bir iPhone 13’e yönelik İnternet Geri Yükleme dedikodusu

1 tb iphone

Apple Mac ve iPad’lerde USB-C portunu kullansa da, iPhone’larda kendi Lightning teknolojisine bağlı kalmayı sürdürüyor. Apple’ın iPhone’larda da USB-C portuna geçeceğine dair dedikodular sürekli dillendirilirken, Apple’ın bu portu tümden atlayabileceğine dair dedikodular da ortaya çıkmaya başladı. Bir Apple haber sitesine göre, şirket şu sıralar portsuz bir tasarımın nasıl olacağına yönelik değerlendirmeler yapıyor.

Apple, yavaş yavaş iPhone’larında portlara ve kablolara olan ihtiyacı azaltıyor. Mümkün olan yerlerde kablosuz teknolojilere yöneliyor. Ses iletiminde bunu gerçekleştirdi. MagSafe teknolojisiyle de kablosuz şarj tarafında önemli bir adım attı. Veri ve multimedya transferi ise AirDrop ve AirPlay gibi teknolojilerle gerçekleştirilebiliyor.

Apple’ın çözmesi gereken tek husus bir iPhone’un yeniden kurulum sırasında bir kabloyla Mac ya da PC’ye bağlanmasının gerekli olması gibi görünüyor. Appleosophy adlı bir siteye göre, şirket hem yazılım hem de donanım mühendislerine bu problemi çözmeye yönelik olarak çalışmalarını bildirdi. Yazılım geliştiricileri “İnternet Geri Yüklemesi” olarak adlandırılan yöntemin de bulunduğu çeşitli muhtemel çözümler üzerinde çalışıyor. Adı verilen yöntemde geri yükleme, yakında bir bilgisayar olsa veya olmasa da, kablosuz bağlantı üzerinden gerçekleştirilebiliyor.

Donanım tarafında aşılması gereken zorluk ise bu geri yükleme işleminin en azından Lightning portu olmadan gerçekleştirilmesi. Burada bir yöntem, SIM kartı yuvası içine yerleştirilen küçük pinler olabilir. Ne var ki Apple, fiziksel olarak hiçbir unsura bağlı kalmak istemiyor.

Ne var ki site, geliştirilen bu çözümlerin henüz erken aşamada olduğunu ve Apple’ın standartlarını karşılamadığını belirtiyor. Bu çözümler iPhone 13’ün lansmanına yetişir mi, şu an için belli değil. Ancak gelecekte kablosuz ve portsuz bir iPhone deneyiminin bizi beklediğine dair inancımız, bu çıkan son haberlerle biraz daha artıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER