Teknoloji

iPhone 14 tamamen yeni tasarımla gelebilir

iphone 14

iPhone 13 serisi henüz birkaç gün önce piyasaya çıktı. Ancak bu, gelecek yılın iPhone’ları için dedikoduların etrafta dolaşmaya başlamasını engellemiyor. 9to5Mac’in haberine göre; Bloomberg’in tecrübeli gazetecisi Mark Gurman, iPhone 14 serisinin tamamen yeni bir tasarımla geleceğini belirtti. Gurman’ın Apple ürünleriyle ilgili haberlerinin doğru çıkması, son öngörüsünü biraz daha dikkat çekici hâle getiriyor.

Gurman’a göre; iPhone 13’te görsel açıdan görece küçük değişikliklerin yapılması, iPhone 14’ler için daha büyük bir değişimin ipucunu veriyor. Tecrübeli gazeteci bu tasarım değişikliğinin detayları konuşmasa da, geçmiş söylentiler bu konuda bazı fikirler edinmeye yardımcı oluyor.

Kısa bir süre önce ünlü analist Ming-Chi Kuo da Apple’ın 2022’de ekran çentiğinden vazgeçeceğini iddia etmiş, iPhone 14’ün Pro ve Pro Max versiyonlarında ön kameranın ekran üzerindeki deliğe yerleştirileceğini öne sürmüştü. YouTuber Jon Prosser ise 2022 model iPhone’ların tasarımını gösterdiğini iddia eden görseller paylaşmıştı. Yeni modelde arka kamera çıkıntılarının küçülmesi göze çarparken, titanyum dış halka akıllara iPhone 4’ü getirmişti.

Apple’ın 2022’de iPhone mini’den vazgeçip standart modelin Max versiyonunu sunabileceği iddiası daha önce gündeme gelmişti. Touch ID’nin ekranın içine taşınabileceği iddiaları da etrafta dolaşıyor, ancak bunun 2022’ye hazır hâle gelip gelmeyeceği bilinmiyor.

iPhone 14 hakkında çıkan haberlere temkinli yaklaşmak gerekiyor. Haberler ne kadar doğru görünürse görünsün, duyuruya neredeyse bir yıl olduğunu ve Apple’ın bu süreçte tasarımda önemli değişiklikler yapabileceğini belirtmek gerekiyor. Ancak mevcut işaretler, iPhone 14’te bizileri büyük bir değişimin beklediğini gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER